Aktywne Wpisy

MLeko29 +760
KINDER NIESPODZIANKA OPENING
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
Dałem za nią 5,50 więc lepiej żeby mnie czymś zaskoczyła
źródło: 1000066853
Pobierz
jestemtunew +723
Rozpoczynamy sezon zimowy. #motoryzacja #wroclaw
źródło: temp_file515388918697229631
Pobierz

źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzDo czego doprowadziło to absurdalne podniesienie płacy minimalnej?
Że absolwent po studiach musi przez długie miesiące wysyłać steki CV aby znaleźć pracę w wyuczonym zawodzie? A jak już się gdzieś załapie to zarabia tyle ile sprzątaczka, jednocześnie ma wymagania takie jak stary pracownik, a to co zarobi musi wydać na dodatkowe kursy bo w robocie nie ma czasu
Ci sami ludzie nie chcą podwyższać pensji i w ogóle nie przejmują się ludźmi którzy pracują na cmentarną zmianę czy odwróconą dobę. Jedynie nad kim się spuszczają to górnicy, kasjerki i pisowskie biurówy. Oni tak dostaną 4 a nawet 3
Wszystko by się udało, gdyby nie to diaboliczne, godne
Równie legendarni jak skuteczność teorii skapywania.
Przy czym Platforma obiecywała tylko nauczycielom których liczba się skurczyła przez likwidację gimbazy ale ich mi nie szkoda najgorsze są stare nauczycielki i przedszkolanki.
i wypraszam sobie obrażanie medyków i humanistów won z pisowską propagandą szczucia na klasę średnią. Nic mnie bardziej nie w-----a jak obrażanie ludzi ciężko pracujących i wywyższanie
@Tywin_Lannister: twój koministyczny móżdżek rozumie że wszyscy oprócz pracujących na minimalnej na tym tracą czy nie?
@Mezomorfix: czyli jak zmniejszymy to będzie więcej miejsc pracy? Rozumiem też że ceny wynajmów i jedzenie też przy okazji spadną bo jednak jakoś muszą przeżyć na mniejszej pensji.
Ci, którzy wyśmiewają godne podnoszenie płacy minimalnej, a pracują na etacie.
Nie wyśmiewam, ale skrajnie się nie zgadzam, właśnie dlatego, że pracuję na etacie i zarabiam dużo więcej niż minimalna. Każde podniesienie minimalnej płacy powoduje automatycznie pauperyzację tych, którzy zarabiają dużo więcej bo ich wypaty są mniej warte. Jak chcesz być tak samo biedny jak inni to śmiało. Ja jak każdy normalny człowiek chcę zarabiać więcej od innych, mieć więcej niż
@Tywin_Lannister: 4dniowy tydzień pracy, jest jak najbardziej możliwy, ale nie w sytuacji gdy mamy poważne braki kadrowe. NIe możesz szybciej leczyć czy uczyć- nie wszędzie można to wprowadzić w najbliższej przyszłości przy takiej demografii. Zaś często podawany przykład 35 godzinnego tygodnia pracy we Francji to głupota- Francuzi pracują więcej niż Polacy, te 35 godzin tygodniowo to tylko teoria, a