Aktywne Wpisy

Maudee +85
Czy Wy też czujecie takie silne obrzydzenie do treści AI? Nie chodzi mi tylko o teksty, ale ogólnie wszystko — grafiki, piosenki itd. Coś, co miało w swoim założeniu ułatwiać pracę, mnie skutecznie ją tylko obrzydza. W paru firmach, w których całkiem niedawno pracowałam, regularnie korzystali z Chatu GPT i ja rozumiem, że czasami nie chce się (albo nie starczy czasu) napisać paru zdań do posta na Facebooka, ale wszystkie to już

Wy też tak macie? Nie mogę przestać myśleć od poczatku jak uslyszalam o tym makabrycznym zagryzieniu, wręcz objedzeniu z mięsa na kończynach tego pana 46 letniego nieszczęśnika męczennika, nie bójmy się użyć tego słowa.🤞(╯︵╰,)
Cały czas porównuje w glowie odtwarzam do swoich jakich przebytych ran, uderzeń, bóli spowodowanych poważniejszymi urazami i nie moge sobie wyobrazić co odczuwal na jakie tortuty byl skazany przez ten czas ten osamotniony dopadniety
Cały czas porównuje w glowie odtwarzam do swoich jakich przebytych ran, uderzeń, bóli spowodowanych poważniejszymi urazami i nie moge sobie wyobrazić co odczuwal na jakie tortuty byl skazany przez ten czas ten osamotniony dopadniety

![Atak prorosyjskiej grupy na oczyszczalnię ścieków na Podkarpaciu [AKTUALIZACJA]](https://wykop.pl/cdn/c0834752/6aac314c84a38b5a9975b1395062a227892e5f962291c068117ea94470c930a6,q80.jpg)

I chcemy trochę zmienić świat Smart Home 🏠💡
Nasze sterowniki są:
✔️ Uniwersalne – działają z SUPLA / Home Assistant / Loxone i więcej
✔️Jako jedne z nielicznych na rynku – do rozdzielnicy (DIN) z LAN
✔️ Wielofunkcyjne – z możliwie największą ilością dodatkowych interfejsów
✔️ Projektowane i testowane w PL
To trochę inna droga niż typowe kontrolery zamknięte w jednym ekosystemie – stawiamy na otwartość i niezależność.
No i mamy sporo użytkowników, którzy korzystają ze SMARTBOB-ów od kilku lat i chwalą sobie stabilność i niezawodność.
Wrzucam tu, żeby się pochwalić i… zapytać Was: czego najbardziej oczekujecie od sterowników pod Smart Home? 👇🙂
👉 Zapraszam do zakupów i testów, SMARTBOB.PL , https://www.facebook.com/SmartBobAutomatyka
#smarthome #homeassistant #supla #loxone #automatyka #elektronika
źródło: 1616R
PobierzChyba że chodzi o nazwę specyficznej fryzury u specyficznej grupy kobiet.
źródło: karen-meme1
PobierzCzego bym oczekiwal od sterownika do smarthome? (w moim mieszkaniu nie ma sensu ale ze sterownikami mam na codzien doczynienia)
1-napewno odpowiednia ilosc I/O (zeby nie trzeba bylo modulow dokupowac)
2-outputy musza byc "wysokoobciazalne" pradowo. Da sie ogarnac na niskoobciazalnych ale po kiego wala mam dokladac styczniki w rozdzielce?
3-wspolpraca z jakims HMI.
4-prosty i intuicyjny program do programowania
@SmartBobAutomatyka: Że będą tanie jak gówienka Tuya na Aliexpress.
1-16 wyjsc to duzo i nieduzo. Na poczatek jest ok.
2-10A to juz calkiem ok
3-Tablet to ok - czyli jest dodatkowa apka ktora realizuje komunikacje miedzy sterownikiem a HMI. Zapewne bezprzewodowo dziala. Ma to swoje plusy jak i minusy.
4-to nie mam pojecia o czym rozmawiamy :D Nie siedze w jezykach programowania. Zatrzymalem sie na C+/C++ (oraz jesli chodzi o sterowniki to na LAD w siemensie) Opanowanie TIA
Czy jesteście w stanie podać argumenty dlaczego Wasze moduły były by lepsze?
Aktualnie widzę wady centralnego rozwiązania: jak wysiądzie jeden moduł to pada praktycznie całe piętro oświetlenia (albo więcej) + nie mogę dodać łatwo nowego
@SmartBobAutomatyka: Pelna zgoda. Niemniej Fajnie jest jak po jakims czasie cos sie pozmienia/dojdzie jakies urzadzenie i mozna to samemu w miare latwo ogarnac a nie wolac "specjaliste" :P
Idea spoko - wszystko zalezy od tego co
Muszę jeszcze raz przemyśleć czy użyję Zigbee