Aktywne Wpisy

je j---e za rok w czerwcu mam wesele a nowobogacki teściu wymyślił sobie że zgodnie ze starapolską tradycją na weselu muszą być dziady proszalne... i mimo że zostało ponad pół roku to jeździ po wiosce i zaprasza wszystkich meneli. Naprawdę już się człowiekowi odechciewa tego cyrku
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
#niebieskiepaski #rozowepaski #zwiazki #wesele
dziady proszalne na weselu hit czy kit?
- hit 26.2% (22)
- kit 53.6% (45)
- hit ale trzeba zatrudnić aktorów z domu kultury 20.2% (17)

lokomotyva +36
Oglądam skipujac tego gremlina z zatkanym nosem jak materiał komentuje o grach roku.
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem
Polecam ogólnie każdemu zajrzeć aby się upewnić jak bardzo ten człowiek nie ma pojęcia, nie rozumie co w grach jest dobrego i jak bardzo odklejony jest w swoich opiniach.
W wiedźminie to najlepsze co było to gwint oczywiście gdzie ja jako naczelny fan Wieśka który czytał książki kilka razy grę przeszedłem 5 razy na 100% nawet w grze nie tknąłem

I chcemy trochę zmienić świat Smart Home 🏠💡
Nasze sterowniki są:
✔️ Uniwersalne – działają z SUPLA / Home Assistant / Loxone i więcej
✔️Jako jedne z nielicznych na rynku – do rozdzielnicy (DIN) z LAN
✔️ Wielofunkcyjne – z możliwie największą ilością dodatkowych interfejsów
✔️ Projektowane i testowane w PL
To trochę inna droga niż typowe kontrolery zamknięte w jednym ekosystemie – stawiamy na otwartość i niezależność.
No i mamy sporo użytkowników, którzy korzystają ze SMARTBOB-ów od kilku lat i chwalą sobie stabilność i niezawodność.
Wrzucam tu, żeby się pochwalić i… zapytać Was: czego najbardziej oczekujecie od sterowników pod Smart Home? 👇🙂
👉 Zapraszam do zakupów i testów, SMARTBOB.PL , https://www.facebook.com/SmartBobAutomatyka
#smarthome #homeassistant #supla #loxone #automatyka #elektronika
źródło: 1616R
PobierzCzego bym oczekiwal od sterownika do smarthome? (w moim mieszkaniu nie ma sensu ale ze sterownikami mam na codzien doczynienia)
1-napewno odpowiednia ilosc I/O (zeby nie trzeba bylo modulow dokupowac)
2-outputy musza byc "wysokoobciazalne" pradowo. Da sie ogarnac na niskoobciazalnych ale po kiego wala mam dokladac styczniki w rozdzielce?
3-wspolpraca z jakims HMI.
4-prosty i intuicyjny program do programowania
@SmartBobAutomatyka: Że będą tanie jak gówienka Tuya na Aliexpress.
1-16 wyjsc to duzo i nieduzo. Na poczatek jest ok.
2-10A to juz calkiem ok
3-Tablet to ok - czyli jest dodatkowa apka ktora realizuje komunikacje miedzy sterownikiem a HMI. Zapewne bezprzewodowo dziala. Ma to swoje plusy jak i minusy.
4-to nie mam pojecia o czym rozmawiamy :D Nie siedze w jezykach programowania. Zatrzymalem sie na C+/C++ (oraz jesli chodzi o sterowniki to na LAD w siemensie) Opanowanie TIA
Czy jesteście w stanie podać argumenty dlaczego Wasze moduły były by lepsze?
Aktualnie widzę wady centralnego rozwiązania: jak wysiądzie jeden moduł to pada praktycznie całe piętro oświetlenia (albo więcej) + nie mogę dodać łatwo nowego
@SmartBobAutomatyka: Pelna zgoda. Niemniej Fajnie jest jak po jakims czasie cos sie pozmienia/dojdzie jakies urzadzenie i mozna to samemu w miare latwo ogarnac a nie wolac "specjaliste" :P
Idea spoko - wszystko zalezy od tego co
Muszę jeszcze raz przemyśleć czy użyję Zigbee