Wpis z mikrobloga

Jechanie TLK Wydmy w kierunku morza lub odwrotnie to inaczej otwarcie portalu do dawnych czasów.

Stare wagony przedziałowe 8 osobowe, klimy czy jakiegoś USB / gniazdek brak, sranie na tory czy pompka na wodę w wc. Dla klimatu możemy podziwiać różne komunikaty po czesku czy otwieranie drzwi które potrafi każdego siłacza zniszczyć ( ͡º ͜ʖ͡º)

Tutaj nocne mijanie się TLK Wydmy na stacji Kraski.

#podroze #kolej #pociagi #spierdotrip #intercity
sylwke3100 - Jechanie TLK Wydmy w kierunku morza lub odwrotnie to inaczej otwarcie po...

źródło: temp_file2128999868648940575

Pobierz
  • 46
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@sylwke3100 No i do pełni klimatu brakuje tylko, żeby taki skład ciągnęła jakaś siódemka albo chociaż epoka ( ͡° ͜ʖ ͡°)

edit: chyba wiem dokąd kolega pomyka..

• Odpowiedz
  • 6
@kolar1

@monky: jeszcze dwugodzinny postój w szczerym polu i pełnym słońcu i zablokowane okno do kompletu ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W takim razie brakuje jeszcze tylko Janusza co wyciąga jajko na twardo, zagryza pętkiem "zwyczajnej" i na deser poprawia śledzikiem w oleju
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Do pełni klimatu brakuje jeszcze pijanych rezerwistów z chustami, gościa z lodówką turystyczną wołającego "p--o jasne! jasne?" chudych helupiarzy siedzących na podłodze no i oczywiście przesiadki we wrocku z knyszą z budy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@sberatel to nie są tanie linie kolejowe od jakichś 10 lat tylko twoje linie kolejowe i nadają się jedynie do w-----------a w kosmos bo nie wiem kto uznał że na trasę przez prawie całą Polskę dać skład bez klimy gniazdek i to jeszcze przedziałowy
  • Odpowiedz
@sylwke3100 W zeszłym roku jak wracałem z nad morza, to wolałem kupić bilet na IC na stacji w okienku (w aplikacji niedostepne), żeby tylko nie jechać TLK. Wyszło drożej, odjazd jakieś dwie godziny później (po północy), na dodatek jakiś s-------a się położył na torach i wyszło kilka godzin opóźnienia, ale i tak było warto. Przynajmniej nie siedziałem w jakimś przedziale w ścisku z właścicielami i ich psami, bez klimatyzacji i prądu.
  • Odpowiedz
otwieranie drzwi które potrafi każdego siłacza zniszczyć

@sylwke3100: ej, ale te drzwi się otwierają lekko, tylko nie tak, jak "normalne" drzwi, bo je trzeba częściowo obrócić, a nie po prostu otworzyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@sylwke3100 no nie wiem, od 10 lat jeżdżę regularnie na trasie Wrocław-Warszawa-Szczecin w różnych konfiguracjach, w drugiej klasie, i zawsze intercity ma lepszy standard niż tlk. Ani razu mi się nie zdążyło aby wagon nie miał klimy albo gniazdka, w w tlk jak już musiałam jechać to był zawsze stary skład xd i cena też jest niższa, o jakieś 10zł ale zawsze.
  • Odpowiedz
@KoltajlPszeniczny: To jest pociąg nocny. Gorąco ci to otwórz okno. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Chcesz klikać w telefon całą noc to weź powerbank. Warsu nie ma? Trzeba było zjeść przed wyjazdem.
  • Odpowiedz