Wpis z mikrobloga

co wg was znaczy informacja zwrotna po rekrutacji?
Byłem na rozmowie w znanej dużej firmie a oni po wszystkim dzwonią i mówią że "przykro nam ale nie możemy zaproponować współpracy." Pytam tego dziewcza z HR dlaczego? "nie mam takiej informacji" Kazałem jej się dowiedzieć oczywiście nie oddzwoniła.
#pracait #pracbaza

Informacja zwrotna po spotkaniu rekrutacyjnym to?

• Sucha informacja że sie nie dostałeś i tyle. 60.3% (41)
  • Informacja, że się nie dostałeś bo ... 39.7% (27)

Oddanych głosów: 68

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Belzebub: samo info tak/nie to już sukces, rzadko się zdarza dostać na prawdę porządny feedback. Kiedyś raz dostałem po rozmowie technicznej dwie strony rozpisane, co umiem, czego nie umiem + linki do materiałów do nauki.
  • Odpowiedz
@Belzebub: a czego oczekiwałeś? dlaczego mają się przed tobą tłumaczyć? nie chcą cię i tyle. Fajnie, że dali znać, więc nie musialeś czekać w nieskończoność.
  • Odpowiedz
@Belzebub: mają moce przerobowe to dzwonią i mówią, może to jakaś stażystka HR i się uczy call center
W jednym januszexie to powiedzieli mi że dadzą znać ale jak znajdę robotę to żebym też do nich zadzwonił, dla beki kusiło mi zadzwonić do nich po paru miesiącach
  • Odpowiedz
  • 0
@razdwatrzy55: to była taka młoda HR zaprosiła poprostu na rozmowę i nic więcej. Na spotkaniu nic sie nie odzywała. Benefitów (duża nawet bardzo duża znana firma) zero. Używali starych laptopów. I feedback taki że nie i ch*uj. Jeszcze takiego czegoś to nie widziałem.
  • Odpowiedz
@Belzebub: Accenture, ERGO Hestia, Asseco, PwC, KPMG zero odezwu, w niektórych przypadkach minęły miesiące od wysłania CV. Mało jest korporacji, które mają wysoki standard rekrutacji. O januszexach i mniejszych firmach nawet nie wspominam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Belzebub: Nic nie oznacza, dobre jest jak firmy nawet nie zadzwonia tylko wysylaja, ze zatrudnilli albo zaprosili kogos innego na rozmowie, co mam zrobic z ta rekrutacja.
@default1 Nie ma zadnego feedbacku tylko jak napisalem, te bezsensowne zwrotki, ze nie moga zaprosic na rozmowe kwalifikacyjna.
  • Odpowiedz
@Belzebub: No to zwrotke dostaniesz, ze ciebie nie przyjeli o ile dostaniesz, nie wiem czego oczekujesz. Ja potrafilem sie kontaktowac po pare tygodni czy nawet 2-3 miesiace zeby sie dowiedziec, ze wakatu nie bedzie lub odezwali sie gdy mialem inna oferte o czym ich nie poinformowalem wczesniej skoro czekalem tyle czasu. Wybrali kogos tanszego, lepszego albo nie spodobales im sie charakterem czy wizualnie co tu powiedziec a moze sie odezwa
  • Odpowiedz