Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: ale to twoja firma, że tak spinasz o IP? a gdzie hostujecie kod on-prem czy na Githubie Microsoftu? clouda używacie czy tylko on-prem? IP firm cieknie wieloma strumieniami, ot kolejny wymyślili

bardziej bym się martwił o swoje własne IP. piszesz kod swoimi, ludzkimi rękami i ludzkim umysłem. a jakiś imbecyl wysyła to do nowych gigantów technologicznych żeby jeszcze szybciej wyparli Cię z rynku
  • Odpowiedz
mówię to jako "pasjonata" xD co sobie czasem coś do open source porobi, ale tej sraki z AI już mam serdecznie dość.

@mirko_anonim: No to albo zmien firme na jakas taka z samymi pasjonatami gdzie AI nie wejdzie, albo ciesz sie ze za jakis czas tej AI sraki bedzie tak duzo wszedzie ze bedzie trzeba Tobie i mi placic krocie zeby to naprawiac, czyli tez dobrze bo roboty nie zabraknie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: polityki "bezpieczeństwa" w firmach IT to jeden wielki zbiór absurdów. Dlatego nie lubię i nie chce pracować dla firm które mają na tym punkcie obsesję. Też kiedyś myślałem o tym że teraz tony kodu są wrzucane do llmów i jakoś nikt nie zwraca uwagi na własność intelektualną ale stwierdziłem że mam to w dupie

Ale moim zdaniem za jakiś będzie moment że google, openai, Microsoft wykorzysta ten kod z
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: mam wrażenie, że takie coś ma miejsce głównie w wysokopoziomowych językach mocno zorientowanych w obsłudze biznesu i enterprise. sam ostantio miałem rekrutacje, ostatnio i to co się dzieje w startupach to jakiś hit. byłem na rozmowie i gościu zamiast wypytywać mnie z wiedzy o programowaniu, wypytuje z wiedzy o obsłudze AI XDD
  • Odpowiedz