Aktywne Wpisy
Cozwykopem +11
pokpok +22
Mirki... Taka sytuacja.
Zaraz odjazd, ja w pociągu... Jadę se do Zakopca pojeździć rowerem.
To jest mój drugi wyjazd* bez żony od czasu kiedy ją poznałem... czyli od 98 roku.
Myślicie że to przesada?
Zaraz odjazd, ja w pociągu... Jadę se do Zakopca pojeździć rowerem.
To jest mój drugi wyjazd* bez żony od czasu kiedy ją poznałem... czyli od 98 roku.
Myślicie że to przesada?
źródło: 1000005478
Pobierz

źródło: image
Pobierzźródło: linia wpierdolu
PobierzStocki rosną jak szalone- spoko. Na tym polega giełda.
Pobierzźródło: image
PobierzKtoś stawia tamę a woda robi już swoje. Ludzie widząc gdzie płynie woda przygotowują się na to. Niektórzy nawet będą mieli lepsze zbiory bo przewidzieli gdzie będzie mokro.
Mam wrażenie, że są to koncepty przekraczające standardowy poziom inteligencji.
https://x.com/TOzgokmen/status/1870543367165374902
Obecnie jednymi z najtańszych aktyw jest TLT i Dolar (oraz Ropa). Nie SP500, Nvidia czy to w co tu się inwestuje.
Wiedzy nie da się przekazać tak o po prostu.
Tu się operuje na ogólnikach typu " Bardzo dobrze że wykop inwestował w Nvidie czy SP500 w ostatnim czasie".
A kto inwestował? Kiedy kupił? Kiedy sprzedał (a może nie sprzedał)? To już bardzo rzadko się zdarza takie info.
No i czy ma
Idąc twoim tokiem rozumowania to powinniśmy kupować upadające spółki bo są tanie😊
Wyciągasz sposób „wykopowy” jakby on dotyczył tylko inwestowania w NVidia czy SP500 a dolara czy TLT to już nie 🫣
-jest na dnie kilkunastoletniego kanału wzrostowego
-akcje są na szczytach, co zwykle obniża wartość dolara (dolar rośnie w niepewności bo inwestorzy uciekają do głównej waluty świata)
-gdzie by nie spojrzeć to mainstream czy też zwykły użytkownik serwisów www jest negatywnie nastawiony.
to pozwala mi stwierdzić, że
Co do uciekania do bezpiecznej przystani to tak było bardziej w okresach napięć militarnych.
Ostatnie lata to ewidentny spadek zaufania do dolara i widoczne przyspieszenie de-dolaryzacji. Mimo że to proces powolny to
Pobierzźródło: image
Pobierz