Wpis z mikrobloga

Figurka, której poświęciłem jak dotąd najwięcej czasu. I która sprawiła mi najwięcej trudności, bo składała się z wielu części, pokazywałem je wcześniej na tagu. W dodatku zgubiłem dwa dolne kły i musiałem je dorobić []
W dodatku nie mam pojęcia dlaczego, ale w czasie malowania wiele razy ścierała mi się farba do podkładu (podkład zostawał). A to zdrapałem niechcący palcami, a to przytarłem o stół... Używam zawsze tego samego podkładu (spray z Action) oraz farb (AP i Citadel) i nigdy nie było problemu, a teraz wiele razy musiałem zamalowywać czarne plamy. Nie mam pojęcia, skąd taka zmiana.
No, ale gotowe. Miało być surowo, agresywnie, trochę niedbale, by oddać dynamikę postaci i charakter samego orka. Malowało się przyjemnie :)
Wysokość figurki t0 90 mm.
#hobby #modelarstwo #figurki #malowaniefigurek i dodatkowo #warcraft a w kolejce na malowanie (i sklejenie) czeka jeszcze Illidan oraz Sylvana.
Majku_ - Figurka, której poświęciłem jak dotąd najwięcej czasu. I która sprawiła mi n...

źródło: 111

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 1
@Mukofag dzięki! Figurka ujęła mnie, gdy tylko ją zobaczyłem, no od razu wiedziałem, ze muszę kupić i pomalować ( )
  • Odpowiedz
@Majku_: fajny ork!
na przyszlosc gdybys mial podobnego to mozesz poprawic jedna rzecz - kly. Ciut je ubrudzic, np u podstawy przybrazowic
bo teraz Twoj ork wyglada jak z reklamy Colgate :)
ma snieznobiale uzebienie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@ugluck hah, właściwie to masz rację, choć nie do końca - podstawowy kolor na zębach to Citadel Wraithbone - bardzo jasny, ale nie bialy. Nie chciałem tam za bardzo kombinować, by nie przesadzić, ale jak teraz patrzę, to tak, zęby mogłyby byc ciemniejsze :)
  • Odpowiedz