Wpis z mikrobloga

Dlaczego tutaj gdzie czerwona kreska nie można parkować? To jest jednokierunkowa, było zostawione miejsce na przejazd, samochody zgodnie z kierunkiem jazdy, nie jest to jakaś droga pożarowa, nie ma zakazu zatrzymywania się/postoju. Dziś widziałem jak SM na wszystkich tych samochodach wzdłuż kreski zakładała blokady. Wszystko zagraniczne rejestracje. Wstyd przed turystami.

#zakrzowek #policja #polska #prawo #samochody #motoryzacja
#krakow
nieznamniepamietam - Dlaczego tutaj gdzie czerwona kreska nie można parkować? To jest...

źródło: Zrzut ekranu 2025-08-08 201756

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Koronanona: dobra, może nie zauważyłem? Nie daję wiary, szybko przejeżdzałem rowerem ale nie widziałem na wjeździe żadnego zakazu. Nie ma tam street view. A ok, może wczesniej na ulicy. Dlatego nie widziałem bo tam nie wjeżdzałem w Twardowskiego. Ha tfu na coś takiego.
  • Odpowiedz
@nieznamniepamietam: dobrze ze ostrzegasz, bo cały sezon jesienno-zimowy parkowałam tam przed bieganiem na Zakrzówku.

Kiedys trafiłam tam na ruchającą się parke w samochodzie, gdzie laska dupą nacikała na klakson. Moze to nie był jednorazowy wybryk i mieszkańcy postanowili przeciwdziałać takim ekscesom xD
  • Odpowiedz
Kiedys trafiłam tam na ruchającą się parke w samochodzie, gdzie laska dupą nacikała na klakson. Moze to nie był jednorazowy wybryk i mieszkańcy postanowili przeciwdziałać takim ekscesom xD

@karokrakow: na pewno sąsiedzi z osiedla xD

powiedz, że plecami a nie dupom. Ehh, po co ja sobie to wyobrażam.
  • Odpowiedz
@arch_Kris: z tego co pamiętam, to auta potrafiły tam parkować z obu stron, juz nue mówiąc o kamperach, ktore tam notorycznie parkowały (może niektórzy sobie tam zrobili miejscówkę noclegową, bo woefzorami w tych kamperach ktos był)
  • Odpowiedz