@Elemis: ale o kim mowisz? O tych typach z AI co zawracaja dupe inzynierom danych i jak widze ich skrypty do ich transformacji albo ogolnie to co oni tam robia to sie za glowe lapie bo wyglada jak losowy wysryw z agenta ai wzglednie jakiegos jaska ktory automatyzuje arkusz excela w xlsm uzywajac VB i po prostu nagrywa makro, dodaje swoja zmienna i zmienia nazwe? Czy o ktorych chodzi (
Przeciez dobrze napisał. Mój kunpel jest w top 5% najlepiej oplacalnych programistom w UK i ta sama robote co wczesniej robil bez AI teraz robi z Claude 4x szybciej tylko, ze nie jest idiota i nie oddaje jej na biezaco tylko zgodnie ze starym tempem wiec realnie w ciagu miesiaca pracuje tydzien za ta sama pensje.
Tylko ilu jest programistow co konkuruja produktywnością uzywajac AI i ta na
@BlackpillMonster oj, pisałem tutaj trochę na ten temat, możesz sobie przeglądnąć na moim profilu. Ale w skrócie: chore wymagania finansowe w stosunku do posiadanej wiedzy, wykładanie się na podstawach teorii, przerażenie po prośbie o uruchomienie pythona online, wykładanie się na podstawach pythona i bibliotekach do analizy danych i ai, notoryczne korzystanie z ai, ściąganie z kompa lub komputera w tak jawny sposób, że aż krindż człowieka bierze i wiele, wiele innych.
@peoplearestrange: Ano dewaluacja ról w zakresie AI, Data Science i podobnych jest ogromna. Następuje popularyzacja i coraz większy regres wiedzy i umiejętności.
@JamesJoyce: a to kazda profesje spotyka, ja sam orłem nie jestem ale skoro ktos dzieli unity catalog i schemat, to powinien przynajmniej stosowac te same praktyki. Nikt nie każe robic zaawansowanego query tuningu czy poprawiac design w celu uzyskania wydajnosci, bo po cos jednak ci admini sa, ale to co potrafia zostawic to o pomste do nieba woła
Ale w skrócie: chore wymagania finansowe w stosunku do posiadanej wiedzy, wykładanie się na podstawach teorii, przerażenie po prośbie o uruchomienie pythona online, wykładanie się na podstawach pythona i bibliotekach do analizy danych i ai, notoryczne korzystanie z ai, ściąganie z kompa lub komputera w tak jawny sposób, że aż krindż człowieka bierze i wiele, wiele innych. Jeśli Cię to interesuje, możemy pogadać na priv.
źródło: a23tu1
PobierzPrzeciez dobrze napisał. Mój kunpel jest w top 5% najlepiej oplacalnych programistom w UK i ta sama robote co wczesniej robil bez AI teraz robi z Claude 4x szybciej tylko, ze nie jest idiota i nie oddaje jej na biezaco tylko zgodnie ze starym tempem wiec realnie w ciagu miesiaca pracuje tydzien za ta sama pensje.
Tylko ilu jest programistow co konkuruja produktywnością uzywajac AI i ta na
Podziękuj kursom online po