Wpis z mikrobloga

Mam 28 lat i wszyscy moi znajomi, którzy dostali albo odziedziczyli mieszkania mają już przynajmniej 1 dziecko, reszta albo nie ma zdolności albo spłaca absurdalnie wysokie kredyty za 45m^2 i jeszcze się wstrzymuje z robieniem dzieci. No ale brak dostępu do mieszkań w miejscu w którym się pracuje według libków nie jest powodem niskiej dzietności xD #nieruchmosci #polska #demografia
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BrakWolnegoLoginu: Gdybym miał nierucha dłużej to zrobiłbym dziecko już z 3-4 lata temu, a tak to zanim kupiłem kwadrat do założenia rodziny to kobieta się zestarzała, związek zdążył się rozpaść i na drugie podejście już mi się nie chce pajacować.

No ale przynajmniej PKB urosło chwilowo.
  • Odpowiedz
wysokie kredyty za 45m^2 i jeszcze się wstrzymuje z robieniem dzieci. No ale brak dostępu do mieszkań w miejscu

@BrakWolnegoLoginu: jesteś słaby po prostu :) nie żal. a później takie piczki marudzą w mediach.
  • Odpowiedz
jesteś słaby po prostu :) nie żal

@d_u_p_a: Juz jakieś 30% kobiet w wieku 40 lat nie ma dzieci i nie będzie miało. Co oznacza że analogiczną lub większa liczba mężczyzn też ich nie ma.

Nie żal ci 30% społeczeństwa? W drugiej wojnie światowej straciliśmy jakieś 20% populacji i do dzisiaj płaczemy i szukamy tam przyczyn mentalnego zapóźnienia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@BrakWolnegoLoginu: też to zaobserwowałem że ci co dostali mieszkania mają już dzieci a inni co muszą sami ciułać na dach nad głową albo na wynajem nie mają wogule i ciągle zwlekają. Tylko że tych co dostali mieszkania jest za mało żeby widać znaczący wzrost dzietności
  • Odpowiedz
widać znaczący wzrost dzietności

@Marianv: Jaki wzrost? W mieszkaniach również nie ma zastepowalności pokoleń. W mieszkaniach nie rodzą się dzieci od zawsze. Miasta nie mają zastepowalności pokoleniowej od lat 60, a duże już w zasadzie przed wojną nie miały To wieś robiła dzieci a nie "mieszkania".
  • Odpowiedz
@niebieskatrytytka: no okej to powiem im że nie mają dzieci i to tylko halucynacje z niedotlenienia związanego ze zbyt małym metrażem, ciekawe czy to zaakceptują czy pójdą zajmować się swoimi pociechami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz