Wpis z mikrobloga

✨️ Co zrobić, gdy nie zdążysz na przegląd techniczny samochodu?
Mirki kupilem ostatnio samochod (niesprowadzony, lokalnie) bez aktualnego przegladu, w urzedzie przy rejestracji oddalem stare blachy oraz dowod i dostalem nowy dowod tymczasowy i tymczasowe blachy. Z powodow osobistych nie udalo mi sie w przeciagu 30 dni + 14 dni zrobic nowego badania technicznego. Pytanie, czy grozi mi kara i jak postapic w tej sytuacji? Nikt oprócz mnie nie dokończy naprawy (aktualnie stoi jako puzzle w garażu ( ͡° ͜ʖ ͡°) ). Najprawdopodobniej pojazd jeszcze przez 1 do 2 miesiecy nie bedzie sprawny technicznie.
#samochody #dowodrejestracyjny #prawo #motoryzacja #urzad #auto #samochod #przeglad

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Póki go nie użytkujesz to może sobie stać byle płacić OC na czas, jak będziesz chciał zrobić przegląd po terminie i go naprawisz wcześniej to legalnie czerwone tablice tymczasowe na czas zrobienia przeglądu, które dostajesz a potem zdajesz do wydziału komunikacji żeby nie dostać mandatu, albo yolo na przegląd licząc że policja nagle nie sprawdzi (jak sprawdzi to mandacik + odholowanie).
  • Odpowiedz
jak jadąc potem na ten przegląd będzie kraksa

@Catmmando: też niekoniecznie. Biegły musi wykazać, ze stan techniczny przyczynił się do kolizji. inaczej nie mogą Cię obciążyć za naprawę auta któremu byś zrobił szkodę, żadnych regresów itp.

Jedynie jak zatrzyma cię policja to przypał bo mandat od 1500zl w górę.
  • Odpowiedz
@FightMaker: nie przebijesz mnie. kiedyś 4 lata jeździłem bez przeglądu, to było najdłuższej. Pamiętam sprzedawałem auto po 11 latach i jeszcze miejsce na pieczątki w dowodzie bylo xd
  • Odpowiedz