Od niespełna roku pracuję nad aplikacją do logowania treningów i śledzenia progresu. Jestem na etapie zamkniętych testów i szukam kilku osób które by chciały podzielić się opinią na temat apki i jej użyteczności.
Kilka informacji o aplikacji: - Ponad 400 ćwiczeń w bazie z możliwością filtrowania po głównych mięśniach - Każde ćwiczenie zawiera: animację poprawnej formy, zaangażowane mięśnie (główne i pomocnicze), instrukcje w formie tekstowej, wskazówki bezpieczeństwa (czego unikać by nie zrobić sobie krzywdy) i często popełniane błędy oraz listę ćwiczeń alternatywnych - Wykresy progresu dla objętości, ciężaru i 1RM - Rekordy - Możliwość tworzenia własnych planów treningowych - Historia treningowa wraz z historią osiągnięć i rekordów - Integracja z Apple Health - Wsparcie 6 rodzajów serii (warm-up, working, drop set, failure, AMRAP, freestyle) - wskaźnik intensywności RPE - rest timer
Ograniczenia: - Wyłącznie w języku Angielskim - Tylko na iPhone z iOS 18.0 lub wyżej
@StonkaM: Zdecydowanie, niestety robię to w 100% sam po pracy i robienie aplikacji na obie platformy jednocześnie by mnie zabiło. Jak tylko uda mi się wypuścić wersję do app store z wszystkimi funkcjami które chcę zaimplementować od razu będę portował ją na Androida :)
@vostok: Nie wiem czy będzie się wyróżniała. Robię ją głównie dla siebie, ponieważ na przestrzeni kilku lat używałem już kilku i w każdej mi zawsze czegoś brakowało. Skoro brakowało mi to pewnie są tysiące innych ludzi którym też tego czegoś brakuje i w tą grupę ćwiczących będę celował. Ciężko jest konkurować solo z firmami które się tym zajmują i mają 20-50 osobowe zespoły które robią full-time to samo co ja
@maszszluga: Ale jak ty sobie to wyobrażasz? Kradnę materiały firmie, chcę to wypuścić w app store i liczyć, że nikt się nie zorientuje? To są publicznie dostępne materiały które może kupić każdy. Większość aplikacji do treningów ich używa, w tym te najpopularniejsze.
@maszszluga Z tych animacji nie korzystaja tylko apki premium w których jest dużo kasy na wynajęcie studia, trenerów i ludzi żeby nagrać filmy z instrukcjami. Są dosyć drogie, ale liczę że się kiedyś zwrócą.
Od niespełna roku pracuję nad aplikacją do logowania treningów i śledzenia progresu. Jestem na etapie zamkniętych testów i szukam kilku osób które by chciały podzielić się opinią na temat apki i jej użyteczności.
Kilka informacji o aplikacji:
- Ponad 400 ćwiczeń w bazie z możliwością filtrowania po głównych mięśniach
- Każde ćwiczenie zawiera: animację poprawnej formy, zaangażowane mięśnie (główne i pomocnicze), instrukcje w formie tekstowej, wskazówki bezpieczeństwa (czego unikać by nie zrobić sobie krzywdy) i często popełniane błędy oraz listę ćwiczeń alternatywnych
- Wykresy progresu dla objętości, ciężaru i 1RM
- Rekordy
- Możliwość tworzenia własnych planów treningowych
- Historia treningowa wraz z historią osiągnięć i rekordów
- Integracja z Apple Health
- Wsparcie 6 rodzajów serii (warm-up, working, drop set, failure, AMRAP, freestyle)
- wskaźnik intensywności RPE
- rest timer
Ograniczenia:
- Wyłącznie w języku Angielskim
- Tylko na iPhone z iOS 18.0 lub wyżej
Jeżeli jesteś zainteresowany(a) daj znać PW
źródło: image
Pobierzźródło: image
Pobierz