Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +500
A w komentarzu pierwsze zdjęcie tej łazienki gdzie nic nie wskazywałoby na to że to jest półpiętro
#nieruchomosci #wroclaw
#nieruchomosci #wroclaw
źródło: Screenshot_2025-11-28-09-48-44-456_com.android.chrome
Pobierz
JakDorobic_com +111
Ostateczne #rozdajo z okazji Black Friday! Rozdajemy kartę podarunkową Allegro o wartości 100 zł!
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
Zasady rozdajo są proste. Aby wziąć udział:
• Daj plusika.
•
źródło: rozdajo 28.11
Pobierz

Miesiąc temu oddałem mojego (Peugeot 5008 I 1.6 hdi 115 KM) na warsztat profilaktyczny przed wakacjami.
Zlecenie do mechanika: wymiana rozrządu + sprawdzenie wtryskiwaczy (190 kkm przebiegu), do tej pory w miarę chodziło dobrze.
Po odebraniu auta - dźwięk "traktora", po przejechaniu 250 km bez żadnej poprawy. Na zimnym silniku przy jeździe nawet lekkie szarpanie.
Po zagrzaniu, problemy ustępują.
Mechanik zarzeka się, że wtryski zakodowane z powrotem, przy okazji wymieniony zawór ciśnienia paliwa (kolejne kilka stówek).
Po zwróceniu samochodu, potwierdza wysokie korekty na zimnym.
Jakieś pomysły? Sugestie?
#motoryzacja #mechanikasamochodowa #peugeot #samochody
Po rozgrzaniu brzmi w miarę ok.
Pompa na blokadę ustawiona podczas wymiany rozrządu?
jak chcesz odezwij się na priv, wytłumaczę więcej i odpowiem na pytania :)
Tak czy inaczej, miałem je w ręku i niby wszystko było ok. Przed regeneracją parametry nie mieściły się w normach dla niektórych ciśnień, zaś po regeneracji wszystkie nastawy były w granicach normy.
@tullion: @trzaichlac69: nie mam pojęcia, nie patrzyłem na ręce mechanikowi w trakcie jego pracy.
Nie mniej, to
- taki delikwent
nr części: 9674973080
Czyli przełożyli mi jakieś stare cewki, które im zostały po innych trupach? Lub ich w ogóle nie ruszali, albo po prostu ..z-----i
Ale tak to jest, jak człowiek ufa "specjalistom"
Chociaż pewnie teraz zostanę zlany, bo zakład może powiedzieć, że przecież cewki nie wymagały wymiany
Czy te cewki powinno się wymieniać w trakcie regeneracji? Czy wystarczy, że będą trzymać parametry?