Wpis z mikrobloga

Może któryś z mirków będzie miał pomysł.
Miesiąc temu oddałem mojego (Peugeot 5008 I 1.6 hdi 115 KM) na warsztat profilaktyczny przed wakacjami.
Zlecenie do mechanika: wymiana rozrządu + sprawdzenie wtryskiwaczy (190 kkm przebiegu), do tej pory w miarę chodziło dobrze.
Po odebraniu auta - dźwięk "traktora", po przejechaniu 250 km bez żadnej poprawy. Na zimnym silniku przy jeździe nawet lekkie szarpanie.
Po zagrzaniu, problemy ustępują.
Mechanik zarzeka się, że wtryski zakodowane z powrotem, przy okazji wymieniony zawór ciśnienia paliwa (kolejne kilka stówek).
Po zwróceniu samochodu, potwierdza wysokie korekty na zimnym.
Jakieś pomysły? Sugestie?

#motoryzacja #mechanikasamochodowa #peugeot #samochody
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@barman84: pracuję przy regeneracji wtryskiwaczy - masz wydruk z maszyny odnośnie wtryskiwaczy? układ bosch czy continental/vdo? jest opcja, ze maszyna dobrze te wtryski "przepłukała" i teraz dzieją się jakieś cyrki. co do kodowania bez sensu w używanych wtryskiwaczach, przy regeneracji ma to sens.
jak chcesz odezwij się na priv, wytłumaczę więcej i odpowiem na pytania :)
  • Odpowiedz
  • 0
@Slash_: to siemens (chyba continental - to jest to samo), wydruki wróciły do mechanika wraz z dokumentami.
Tak czy inaczej, miałem je w ręku i niby wszystko było ok. Przed regeneracją parametry nie mieściły się w normach dla niektórych ciśnień, zaś po regeneracji wszystkie nastawy były w granicach normy.

@tullion: @trzaichlac69: nie mam pojęcia, nie patrzyłem na ręce mechanikowi w trakcie jego pracy.
Nie mniej, to
  • Odpowiedz
Rozumiem, ze wtryskiwacze były regenerowane? Jeśli tak to od razu dodam, ze wtryskiwaczy vdo/conti/siemens się nie regeneruje a jeśli ktoś je robi, to robi je na starych używanych cewkach bo nowe nie są i nigdy nie będą dostępne. Także jak jakaś firma je próbowała "regenerować" to szukaj bardziej tutaj problemu niż w rozrządzie ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@barman84: tak jak pisałem wyżej, tych wtryskiwaczy się nie naprawia ze względu, ze jest tam problem z cewkami a nie są dostępne nowe takie cewki.
  • Odpowiedz
  • 0
@Slash_: 600 za szt.

Czyli przełożyli mi jakieś stare cewki, które im zostały po innych trupach? Lub ich w ogóle nie ruszali, albo po prostu ..z-----i
  • Odpowiedz
@barman84: bingo ;D Działajcie z mechanikiem o zwrot gotówki i kup 4x nowe, załatwi problem Według wpisu myślałem ze je tylko sprawdzaliście a tu jednak się okazuje, ze próba regeneracji była ;x
  • Odpowiedz
  • 1
@Slash_: gdybym wiedział, że różnica wynosi tylko 200 zł na sztuce, to w życiu bym nie bawił się w takie cyrki.
Ale tak to jest, jak człowiek ufa "specjalistom"

Chociaż pewnie teraz zostanę zlany, bo zakład może powiedzieć, że przecież cewki nie wymagały wymiany
  • Odpowiedz
@barman84: nie próbujcie się z nimi kłócić tylko spróbujcie się dogadać o zwrot pieniędzy, powiedzcie ze jest gorzej niż było a samochód musi jechać zaraz w trasę ;p z jakiej części polski jesteś?
  • Odpowiedz