Wpis z mikrobloga

@milo77: Tam zawsze był syf, tylko w latach 90 był peak ich dominacji kulturowej, a Polska dopiero co wyrwała się z rosyjskiej strefy wpływów i Stany wydawały się ziemią obiecaną. Teraz Polak może sobie pojechać bez żadnych przeszkód do bogatych, socjalnych państw UE, które są znacznie wygodniejsze do życia, a Amerykanie zaczynają sami wątpić w swoją potęgę i wyższość.
  • Odpowiedz
@staszek_92 tam ten syf był, jest i będzie, tylko przez ograniczony dostęp do Internetu nie przedostawał się aż tak do naszej świadomości. Jak byłem tam pierwszy raz w 2006 roku to takie wspomnienie przywiozłem, ale nadal wydawało się, że to ziemię obiecana. Od tego czasu byłem w USA kilkanaście razy i magia trochę prysła, bo tam się nic specjalnie nie zmieniło, a myśmy w Polsce zrobili nie skok a trójskok naprzód.
  • Odpowiedz
@milo77: w usa w duzych miastach jest jako tako, to na prowincji sa dramaty. Jest fajny kanal na yt, gosciu jezdzi po takich wymarlych i biednych miasteczkach, ciekawe sa tez komentarze, sporo amerykanow pisze, jak np.im sie zyje za 1200$ dolarow miesiecznie.
pastaallacarbonara - @milo77: w usa w duzych miastach jest jako tako, to na prowincji...
  • Odpowiedz
@milo77: Tam zawsze był syf, tylko w latach 90 był peak ich dominacji kulturowej, a Polska dopiero co wyrwała się z rosyjskiej strefy wpływów i Stany wydawały się ziemią obiecaną. Teraz Polak może sobie pojechać bez żadnych przeszkód do bogatych, socjalnych państw UE, które są znacznie wygodniejsze do życia, a Amerykanie zaczynają sami wątpić w swoją potęgę i wyższość.

@staszek_92: to jedno, drugie to nawet na tym mewie
  • Odpowiedz
To tak jakby czerpać wiedze o Polsce z rodzinki pl albo klanu

@Kryspin013: Albo o UK z Harrego Pottera. Widziałem nawet memy, w których za źródło wiedzy na temat USA uznawano Simpsonów. Patrzcie, Homer przegryw życiowy z gównorobotą, a ma na własność dom i utrzymuje całą rodzinę xD
  • Odpowiedz