Wpis z mikrobloga

@dzieju41 jak już to moje cialo. Zmiana słowa płód na dziecko jest nadinterpretacja i nadużyciem i jest wodą na młyn wszelkiej trolowni .
@4ntymateria kiedy właśnie w przypadku tekstu jak u Pana, była kiedyś przesłanka społeczna która skasowano. Na głównej dzis tematem są tabele alimentacyjne, pewnie to stad takoe poruszenie.
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa wyskakuj z kasy ( ͜͡ʖ ͡€)

Tak, z medycznego punktu widzenia do pewnego momentu jesteśmy zlepkiem komórek podloczonym pod rurociąg z żarełkiem. Z prawnego, człowiekiem stajemy się w momencie urodzenia, żywego urodzenia. Wtedy dostajemy pesel. W okresie ciąży płód dopiero się formuje woec nawet nie wiadomo jaka ma płeć, do pewnego momentu. I prawo kiedyś do puszczało aborcję, zanim organizm osiągnął pewien etap rozwoju. Czasem z
  • Odpowiedz
Z prawnego, człowiekiem stajemy się w momencie urodzenia, żywego urodzenia

@WrzeCiOna: widzę że uja się znasz a się jeszcze próbujesz wymądrzać.
Po pierwsze w każdej sprawie dotyczącej spadku jako kobieta podpisujesz kwity, że nie jesteś w ciąży, bo nawet dziecko które się jeszcze nie urodziło ma osobowość prawną i może np. dziedziczyć, i żaden pesel nie jest do niczego potrzebny: https://www.infor.pl/prawo/spadki/zasady-dziedziczenia/79411,Dziedziczenie-dzieci-poczetych-pogrobowcow.html

W okresie ciąży płód dopiero się formuje woec nawet nie wiadomo
  • Odpowiedz
@kolega_z_sasiedztwa z tego co miałam w szkole to chodziło o to czy dziecko urodzi się żywe. Bo jeśli urodzi się martwe to wiadomo że nie skorzysta. Nie twierdziłam że nie ma zadnej ochrony. I link to potwierdza.

A co do plci, to tak, masz rację, ale trochę heheszkowo zanim pojawi się testosteron i zaczniesz, się rozwijać jako chłopiec, jesteś he he dziewczynka (skoro nie a to b) przez pierwsze kilka dni.
  • Odpowiedz