Wpis z mikrobloga

Kupiłem przez eBay używany retro komputer od niemca. Wybrałem DHL bo przecież dochodzi do mnie zawsze, co nie? Przesyłkę zaadresował tak że nie dostałem ani sms ani powiadomienia w apce, ani nie było próby doręczenia, po prostu przeleżała chwilę w Polsce i wróciła do niego, odebrał ją. Chwilę odpisywał na wiadomości potem przestał. Ebay ma gwarancję dla kupujących ale nie gdy nie odbierają paczek więc się nie poczuwają (mimo że faktura jest na nich). Zamierzam zrobić chargeback mam nadzieje że się uda i nigdy w życiu nie skorzystam z ich platformy do jakichkolwiek poważniejszych zakupów. Dno i metr mułu. Allegro milion razy lepsze, dwa razy korzystałem z programu ochrony kupujących i dwa razy było dobrze. #allegro #ebay #handel #retrocomputing
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adas_Zgodka:
DHL w Niemczech to po prostu Poczta Niemiecka. Nie myl z DHL eCommerce (to ich w Polsce nazywany potocznie DHL) lub z DHL Express. W Niemczech DHL i Deutsche Post to praktycznie to samo (DHL to marka handlowa Deutsche Post).

Jeżeli chodzi o DHL z Niemiec to:
- Przesyłki DHL o nr zaczynających się od L, R, V, U, przejmuje w Polsce Poczta Polska. Są to zawsze listy
- Przesyłki DHL Päckchen
  • Odpowiedz
  • 0
Dzieki wszystkim za komentarze. Generalnie eBay po złożeniu ODWOŁANIA zwrócił mi kasę, co prawda było to już po zwróceniu się o chargeback do wystawcy karty. Generalnie... nigdy więcej zakupów na tej platformie. Dno i metr mułu.
  • Odpowiedz