@Coxex dino doskonale wie ze w takich miejscach tereny sa kolosalnie drogie, wlasciciel dino ubija deale z malymi miejscowosciami na zasadzie dajcie mi ziemie poldarmo ja wam dam sklep co idzie w dodatkowe miejsca pracy, fajny sklep w okolicy. Wlasciciel dino i wojty z okolicznych wsi zadowoleni
@Coxex: No ale mieszkańcy mają tu sporo racji — w przestrzeni publicznej przydałoby się trochę więcej ładu. Dopiero co w niektórych miastach udało się ograniczyć reklamowy syf i od razu widać, że otoczenie zyskało na estetyce. Wiele sklepów zaczęło się dostosowywać do charakteru okolicy, i stawiają na bardziej stonowany i uniwersalny wygląd — wystarczy spojrzeć na nowe lokale McDonald’s, które są zdecydowanie bardziej uniwersalne wizualnie niż kiedyś. Już widzę jakby
Skoro sklep Dino nie może być w Warszawie, bo jest brzydki architektonicznie i mało prestiżowy, proponuję kompromis
@Coxex: A całe te p--------o na podstawie jakiegoś wymyślonego cytatu niby to mieszkańca Wilanowa który pewnie sobie dziennikarz wymyslił co by było chwytliwie xD
@ATAT-2: Czy sugerujesz, że Gazeta Wyborcza ma nierzetelnych dziennikarzy i pozwala na zmyślane cytaty? Przecież to jest poważna gazeta dla elit ( ͡°͜ʖ͡°)
wystarczy spojrzeć na nowe lokale McDonald’s, które są zdecydowanie bardziej uniwersalne wizualnie niż kiedyś.
@mandanda: Tam gdzie lokalne przepisy to wymuszają. Nawet żabka ma wersję "elegancką" i zwykłą zieloną. Żadna w tym zasługa maka, a "reatauracje" w innym miejscach dalej bywają syfiaste.
@Coxex: Dyskutujesz sam ze sobą? Dino nie ma w miastach bo samo tam nie chce (i mądrze, trzeba znać swojego klienta i do niego adresować ofertę).
@Coxex już pal licho zewnętrzny wygląd, byłem kilka razy w dino i tam wszystko wygląda jakby zatrzymało się w latach 90tych. Ludzie, wy serio tak żyjecie dzisiaj? xP
@Coxex dino doskonale wie ze w takich miejscach tereny sa kolosalnie drogie, wlasciciel dino ubija deale z malymi miejscowosciami na zasadzie dajcie mi ziemie poldarmo ja wam dam sklep co idzie w dodatkowe miejsca pracy, fajny sklep w okolicy. Wlasciciel dino i wojty z okolicznych wsi zadowoleni
@jan-plastrek: 120 ludzi wyplusowało jakiś bulszit o układzie wójtów w całej Polsce z dino XD
Dino kupuje tanią ziemię na zadupiach od prywaciarzy i stawiają modelowy sklepik, taki sam jaki jest na podkarpaciu i taki sam jaki jest pod Poznaniem. Stawiają najtańszy kształt, najtańszy dach i prawie żadnych okien. Jak będziecie kiedyś w dino to zobaczcie, że tam nawet nie ma centralnego ogrzewania tylko grzeją klimatyzatorami. Na podłodze jest najtańszy
@elmas-znaczy-diament: jakto przecież jan paruwa napisał, że dino ma tajny pakt z soltysami, którzy im oddają za darmo bardzo drogą ziemię w centrum gminy Kozie Dubki w zamian za dożywotnią dostawę Karpackiego
@Alabazam: tam nic nie ma w środku. Warunki zabudowy mówią, że budynek ma mieć minimalną wysokość X metrów, więc postawili takie przedłużki żeby było zgodnie z przepisami
#heheszki #warszawa #dino
źródło: GwYZyB1XcAI7IkQ
PobierzJuż widzę jakby
@Coxex: A całe te p--------o na podstawie jakiegoś wymyślonego cytatu niby to mieszkańca Wilanowa który pewnie sobie dziennikarz wymyslił co by było chwytliwie xD
@mandanda: Tam gdzie lokalne przepisy to wymuszają. Nawet żabka ma wersję "elegancką" i zwykłą zieloną. Żadna w tym zasługa maka, a "reatauracje" w innym miejscach dalej bywają syfiaste.
@Coxex: Dyskutujesz sam ze sobą? Dino nie ma w miastach bo samo tam nie chce (i mądrze, trzeba znać swojego klienta i do niego adresować ofertę).
https://www.se.pl/warszawa/radny-zlozyl-skarge-na-budowe-sklepu-dino-w-wilanowie-za-malo-prestizowy-aa-RJxb-yLNv-nb77.html
@jan-plastrek: xD to tak nie działa dino po prostu kupuje ziemię od lokalnych ludzi i tyle, a nie żadne deale z lokalnymi władzami
myślę że nie tylko na tym właściciel zbił fortunę
Dino kupuje tanią ziemię na zadupiach od prywaciarzy i stawiają modelowy sklepik, taki sam jaki jest na podkarpaciu i taki sam jaki jest pod Poznaniem. Stawiają najtańszy kształt, najtańszy dach i prawie żadnych okien. Jak będziecie kiedyś w dino to zobaczcie, że tam nawet nie ma centralnego ogrzewania tylko grzeją klimatyzatorami. Na podłodze jest najtańszy
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-22 191716
Pobierz