Wpis z mikrobloga

  • 16
Mąka: Caputo nuvola super
Biga: 816 g (544 g mąki + 272 g wody + 3,9 g drożdży), 24h w lodówce
Po wyjęciu: 1h w temp. pokojowej
Dodaj: 163 g wody + 10 g soli
Wyrób, odstaw na 1h, uformuj kulki
@Kleist_:
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler: Mirek, zrobisz super picke w zwyklym piekarniku. Patent od znajomego Wlocha. Bierzesz porządna, dużą patelnie (polecam żeliwną) rozgrzewasz ja na kuchence ile fabryka dała, a w miedzyczasie rozgrzewasz GRILL w piekarniku full power ale uwaga: NIE ZAMYKASZ DRZWICZEK. Ma byc jak w piekle i termostat nie może wylaczyc grzania. Wrzucasz placek na patelnie szybko nakladasz skladniki. Masz na to 60, max 90 sek. Potem od razu wrzucasz patelnie do
  • Odpowiedz
@Oldjero :

popełniłem

czemu ostatnio nastala jakas moda zeby wszedzie na sile uzywac tego slowa? to jest nacechowane negatywnie, popelnia sie zly czyn, ew. przesmiewczo mozesz tak powiedziec o czyms co nie bylo niczym zlym ale zrobiles 'na odwal' czy po prostu kiepsko, np. napisales glupi wierszyk.
  • Odpowiedz