Aktywne Wpisy

gharman +136
Ja wiem, że to było już wałkowane tysiąc razy, ale sorry — ceny w polskiej #gastronomia to już jest jakiś totalny odlot.
W weekend wpadłem do zwykłej knajpy w Warszawie. Nic hipsterskiego, żadna fine dining, tylko typowy obiad: kotlet, ziemniaki, surówka. 52 zł. Za co? Żeby nie było, że "poszedłeś na zagraniczne danie, to składniki zagraniczne i się dziwisz ze taka cena, poszedlbys na polska kuchnie to bys tanio mial".
Kawa? 25
W weekend wpadłem do zwykłej knajpy w Warszawie. Nic hipsterskiego, żadna fine dining, tylko typowy obiad: kotlet, ziemniaki, surówka. 52 zł. Za co? Żeby nie było, że "poszedłeś na zagraniczne danie, to składniki zagraniczne i się dziwisz ze taka cena, poszedlbys na polska kuchnie to bys tanio mial".
Kawa? 25
marian-pxzz +417
Oglądałem dom, cena 2mln zł. Pośredniczka z agencji nieruchomości nieśmiale powiedziała mi że prowizja dla niej to tylko 2% dla obu stron. Obu w sensie po 2% każda ze stron XD
Czyli kobieta chce 4% z 2mln wychodzi 80tys zł za wystawienie go na olx i oprowadzenie po nim przez 30 min XDDD
#nieruchomosci
Czyli kobieta chce 4% z 2mln wychodzi 80tys zł za wystawienie go na olx i oprowadzenie po nim przez 30 min XDDD
#nieruchomosci

#emigracja #bekazkonfederacji #bekazprawakow #neuropa #ruskapropaganda #ruskiwypok #4konserwy #polityka #ukraina #konfederacja
źródło: Zrzut ekranu 2025-07-21 104702
Pobierz@emasele: jakby miał godność to by zdezerterował mimo ryzyka.
źródło: image
Pobierz@ekektrykpozdalnym: O to to to. Jak to było? Dlaczego Polacy zapytani kogo woleli by się pozbyć pierwszych, Rosjan czy Niemców odpowiadają Rosjan? Bo najpierw obowiązek, a potem przyjemności :D
Mi ruscy dziadka nie rozstrzelali, zrobili to Niemcy w palmirach. Przecież od ciebie nikt w Katyniu nie został zamordowany bo to była inteligencja a ty jesteś chłopem
Bo tematycznie ta wystawa od wystaw poświęconych 1 armii WL czyli zdrajcy Berlingowi i jego żołnierzom się nie różni. A tych jest chyba więcej.
@Kolegiusz: Czyli jesteś potomkiem komunistów, ludzi którzy strzelali do AK. Przynajmniej się wyjaśniło czemu bronisz Rosji.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Kolegiusz: Moi za odmowę podpisania Volkslisty stracili wszystko co mieli. Byli na robotach przymusowych w Rzeszy, gdzie mogli zarobić kulkę za krzywe spojrzenie. Ale co ty możesz o tym wiedzieć.
Podbiły, nie wyzwoliły. Jeden okupant zastąpił drugiego. Rosjanie gwałcili i mordowali "wyzwolonych" Polaków.
Komentarz usunięty przez moderatora
Zapraszam na czarną smiecia bez znajomosci podstaw historii
natomiast ponieważ rząd prowadzi politykę antyrosyjską, to jak mogą być marsze antyrosyjskie? Co one miałyby zrobić? Do czego doprowadzić?
Boże co za ćwoki XDDD