Wpis z mikrobloga

@Sabr ale zapytałem co ci zrobił rusek a ty co zrobili innym. Prawda jest taka że dzisiejsi ruscy i ty nie maja nic wspólnego z tymi co mieszkali przed wojna czy w PRL-u więc se mordy nie wycieraj ludźmi których na oczy nie widziałeś.
Mi ruscy dziadka nie rozstrzelali, zrobili to Niemcy w palmirach. Przecież od ciebie nikt w Katyniu nie został zamordowany bo to była inteligencja a ty jesteś chłopem
  • Odpowiedz
@goodlife1 nie obchodzi mnie tragedia siła wcielanych xd serio nic a nic xd interesują mnie ofiary wojny a nie oprawcy czy to ochotnicy czy toprzynusowi- tak wykonywali tylko rozkazy ble ble ble
  • Odpowiedz
@Sabr wolę dziadka co walczyk z Ruskimi pod lenino niż waszych dziadków z ewermachtu com sienbilin potem o jakieś Monte cassino w interesie Anglików xD
  • Odpowiedz
@Kolegiusz: No tak, tytuł wystawy jest najważniejszy. W sumie, tu wykop, nikt poza tytuł nie wychodzi.

Bo tematycznie ta wystawa od wystaw poświęconych 1 armii WL czyli zdrajcy Berlingowi i jego żołnierzom się nie różni. A tych jest chyba więcej.
  • Odpowiedz
wolę dziadka co walczyk z Ruskimi pod lenino

@Kolegiusz: Czyli jesteś potomkiem komunistów, ludzi którzy strzelali do AK. Przynajmniej się wyjaśniło czemu bronisz Rosji.
  • Odpowiedz
twoi przodkowie do nikogo nie strzelali bo byli smalcownikami i Niemcom mleko od krowy dawali xd

@Kolegiusz: Moi za odmowę podpisania Volkslisty stracili wszystko co mieli. Byli na robotach przymusowych w Rzeszy, gdzie mogli zarobić kulkę za krzywe spojrzenie. Ale co ty możesz o tym wiedzieć.

Polskę wyzwalały wojska radzieckie

Podbiły, nie wyzwoliły. Jeden okupant zastąpił drugiego. Rosjanie gwałcili i mordowali "wyzwolonych" Polaków.
  • Odpowiedz
@ZionOfel: może dlatego z u nas nie ma ruskich i robienie z nimi interesów też jest chyba wciąż nielegalne ze względu na sankcje? A co za tym idzie czemu ktoś miałby protestować przeciwko czemuś czego nie ma?
  • Odpowiedz
@Kolegiusz a mnie nie obchodzi zdanie przyglupa z wykopu

Polskę wyzwalały wojska radzieckie a nie amerykańskie czy ci się to podoba czy nie koleś

Zapraszam na czarną smiecia bez znajomosci podstaw historii
  • Odpowiedz
@ZionOfel: Chyba nie trzeba być Einsteinem, żeby dojść do tego, że skoro rząd prowadzi politykę proukraiińską, proniemiecką i proimigrancką, to mogą być powody by były marsze anty...
natomiast ponieważ rząd prowadzi politykę antyrosyjską, to jak mogą być marsze antyrosyjskie? Co one miałyby zrobić? Do czego doprowadzić?
  • Odpowiedz