Wpis z mikrobloga

Ej wiecie co, pamiętam internet bez trolli.
Pamiętam yt bez reklam, pamiętam aqq gg nk i instagrama tylko po to żeby mieć kody do bety bad company 2. Pamiętam pc z przyciskiem turbo, atari, game boya którego brałem na wyjazd na grzyby z rodzicami.
Dni spędzone na naprawianiu komarka.
Pamiętam game spy i setki godzin w mohaa.
Kiedyś każdy wstydził się pokazać swój dziub w internecie a dzisiaj co drugi chce być youtuberem.
To kiedyś jebnie....
  • 90
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@StaraJawka: Mi szkoda IRCa, że na DC to się przeniosło głównie. Aczkolwiek IRC nadal działa i z tego co wiem ma się dobrze. ale quakenet server is dead - no chyba, że w jakieś oldschoolowki typu UT99/Quake I/Quake II tam sobie PUGi organizują i pykają potem na serwerze dziadki. Dziadki bez których tego wszystkiego co dziś mamy by nie było :D.
  • Odpowiedz
@StaraJawka: Nie kiedyś, to już jeblo.
Teraz są tylko kolejne następstwa. To nie działa tak że nagle świat się zawali, to proces. Przykłady można wymieniać, dla mnie największym przykładem że jeblo jest dzietność w krajach nie 3 świata. Media społecznościowe rozje..ly system. Dowód, nasi rodzicie mogli iść na emeryturę, my i nasi następcy nie będę mieć tego przywileju. Zobaczysz za dwadzieścia lat ile biednych starców będzie wokół ciebie. Polska już
  • Odpowiedz
@StaraJawka ostatnio jakiś Baran próbował mi wmówić, że te czasy to nieprawda i że wykop zawsze byl „ujowym” miejscem w internecie. Dobrze że tacy weterani jak ty jeszcze żyją
  • Odpowiedz
@StaraJawka: pamiętasz YT bez reklam i inne tego typu strony, które więcej dawały niż zabierały, bo to wszystko było jeszcze w fazie rozrostu. Zwabili nas jak na ślimaki w pułapkę piwną, dając rozrywkę lepszą niż telewizja, całkowicie „za darmo”. Gdy to położyło zainteresowanie starymi mediami wśród młodszych pokoleń, zaczęło się powolne gotowanie. Dzisiaj już wiesz w jakim sosie jesteś. To nigdy nie był plan by być darmowym forever. Zresztą, nawet
  • Odpowiedz