Wpis z mikrobloga

Czy tylko mi się wydaje, że Polacy nie potrafią jeździć autostradami? Jechałem w piątek do Warszawy i przez wiele wiele kilometrów prędkość spadała do 95-110 na godzinę. W----------e się przed wyprzedzający samochód to norma. Efekt? 3 samochody r-----------e i kolejne 30 minut podróży w plecy. Absurdem są oczywiście 2 pasy no ale kto jeździ obwodnicą poznania się w cyrku nie śmieje. Prawy pas wolny, środkowy zajęty oczywiście. Przypominam że na autostradzie jest ograniczenie do 140 a powinien być nakaz jazdy 140. #autostradypolska #samochody #kierowcy
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krtk87: pojedź sobie do Niemiec to zobaczysz jak to jest nie umieć jeździć autostradą XD

wolne po horyzont ale Helmut w swoim kamperze jedzie 80 lewym
  • Odpowiedz
@assninja: Ma rację. @krtk87 Ogólnie to może być bardzo kontrowersyjna opinia dla niektórych, ale ludzie z polski bardzo dobrze jeżdżą samochodami tak ogólnie na tle innych narodowości nawet z poza Europy.
  • Odpowiedz
  • 2
@vieniasn: a dlaczego lordowi? Jedziesz przepisowe 140, masz tempomat a tu jeden z drugim się w---------a przed maskę. Jechałem sobie spokojnie za autem które miało to samo tempo. Co chwilę ktoś mu wjeżdżał przed maskę. Mi chodzi o bezpieczeństwo, jakby ograniczenie było 120 to każdy powie en jechać miniumum te 120. Po to są autostrady żeby jechac 90??
  • Odpowiedz
@krtk87

jakby ograniczenie było 120 to każdy powie en jechać miniumum te 120

jakby ograniczenie było 120 to każdy powinien jechać maksymalnie 120
no ludzie kochani to jest prędkość maksymalna a nie wymagana
  • Odpowiedz