Wpis z mikrobloga

@user2138 no nie jest, nie napisałam nigdzie, że jest, ale ma rację. Wyjdziesz na ulice i widzisz znacznie więcej atrakcyjnych kobiet niż mężczyzn. Ostatnio jak byłam nad morzem to zwracałam uwagę na pary po 30 lub koło 40 z dziećmi. Kobieta styrana, może nie najpiękniejsza, ale najczęściej zadbana, chłop z bebzonem, zakolami i twarzą jak u mopsa
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@anatomicznedelfinh: może po prostu wolisz kobiety? Ja tego kompletnie tego nie zauważyłem, ale możliwe, że te pary gdzie faktycznie widzisz takie zjawisko, to te gdzie kobieta poleciała na pieniądze i ot rozwiązanie zagadki
  • Odpowiedz
ale to prawda

@penkroff: Moim zdaniem nieprawda. Natomiast jest wiele kobiet, którym wydaje się że zrobienie sobie paznokci i influencerowy makijaż nagle sprawią, że są atrakcyjne.
  • Odpowiedz
@user2138 no to w takim razie jak to z wami jest?

Najpierw mężczyźni mówią o tym, że głównym elementem, który ich pociąga u kobiety jest waga i twarz, a później wiążą się z nieatrakcyjnymi kobietami? Musicie zdecydować się na jedną wersję.
  • Odpowiedz
@anatomicznedelfinh: wiesz, może być jeszcze taki efekt, że po prostu trend dbania o siebie dużo wcześniej zaczął się u kobiet, niż u mężczyzn i w tych pokoleniach 30+ może faktycznie tak być, że kobiety statystycznie dużo częściej o siebie dbają (zakładając ciągle, że mówimy o atrakcyjności wynikającej z zadbania). Obecnie przy wszystkich tiktokowych trendach na "looksmaxing" ta dysproporcja w grupie 30- pewnie mocno się zatrze, a może i już zatarła
  • Odpowiedz
@anatomicznedelfinh: Może temu że atrakcyjność obu płci ocenia się w różny sposób u kobiety wystarczy ze ma bmi w normie a u facetów dochodzi wzrost jak geny nie oddały to nie do przeskoczenia sylwetka wyrzeczenia i spędzanie dużo czasu na siłowni status pensje powyżej 10 k to ma może z 5 % społeczeństwa jakby facetowi wystarczyło tylko być w miarę szczupłym do bycia atrakcyjnym to pewnie dużo więcej byś ich
  • Odpowiedz