Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
sprawiedliwy-odkrywca-29: Przechodziłem przez bardzo podobny proces co Ty. Również starałem się jeść "zdrowo", czyli dużo warzyw, kiszonek i czy innych cudownych pestek, ale rezultat miałem bardzo podobny, czyli kupa 3 razy dziennie o niezbyt ciekawej konsystencji.

Jeśli stolec budzi twój niepokój, to nie powinieneś tego bagatelizować i dawać sobie wmawiać, że to normalne. Lekarz Ci tak powiedział, bo skończyły mu się pomysły i chce Cię zbyć. Twój organizm nie jest głupi i
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @radoskor3: Domyślam się, że szybko nie naprawię, ale ta moja dieta to nie była jakaś skrajna. Alko też nie było pitem dzień w dzień, a nawet nie tydzień w tydzień. Była okazja to piłem. Kebab to też nie jest chyba mega przetworzony produkt bo jest tam trochę warzyw. No ale wiem, że nie było to też dobre jedzenie.
Z kiszonkami nie przeginam, jem raczej normalnie.
Sanprobi
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:
Twój organizm za każdym razem dostawał ciężko strawny posiłek, teraz przy lekkiej diecie, produkuję tyle samo wspomagaczy trawienia co wtedy. Nadmiar ich powoduję biegunkę. Jelita są pewnie w tragicznym stanie.
1) Zwiększ błonnik, błonnik dzieli się na rozpuszczalny i nierozpuszczalny - ty musisz brać rozpuszczalny.
2) Zacznij suplementować maślan sodu i probiotyki,
3) Zmniejsz porcje posiłków. Rozłóż na więcej małych.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Doktor_Proton: Brzmi to logiczne co piszesz. Skupie się na tym błonniku rozpuszczalnym, odstawie te rzeczy co mają nierozpuszczalny jak orzechy, itp.
Maślan sodu łykałem 3 miesiące.
Z probiotyków brałem Sanprobi (2 różne) i Kolonbiotic (2 różne) Brałem też Multilac.
Posiłków jadam po 5, nie są jakieś duże objętościowo ale postaram się to jeszcze rozbić.
Dzięki. Jak masz jakieś rady jeszcze to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim

Twoja dieta jest zdrowa, ale może powodować luźne stolce przez kilka rzeczy:

– codziennie dużo błonnika (warzywa, owoce, bób, komosa, wafle)
– codziennie awokado (ma sporo tłuszczu i sorbitolu – może
  • Odpowiedz