Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shamson: To ci się dzieje w porannych godzinach szczytu to istny cyrk. Ludzie zapieprzaja, wyprzedzają na chama, zmieniają pas ostatnim momencie xD
  • Odpowiedz
@Shamson: o to to. A jeszcze często wyprzedzi w zabudowanym, ale w niezabudowanym dalej będzie jechał 60-70 XD

a jeszcze droga, lekki łuk i co? I trzeba zwolnić do 50, bo przy normalnej prędkości nie wiem, odleci w kosmos chyba

dzień w dzień jeżdżę 4x 20km po DK i wiochach.
  • Odpowiedz
@Shamson: opisałeś właśnie typowego kasztana "wolno ale bezpiecznie" :D dla których limity to rzecz święta więc jedzie 20 poniżej bo NIE MA OBOWIĄZKU JECHAĆ TYLE ILE LIMIT XD
  • Odpowiedz
@NuklearnySzpadel no, jedziesz 50, widzisz znak 90, przyspieszasz +30 czyli masz 80, ale jak już miniesz znak to OGIEŃ! I przyspieszasz z 80 do 90. Silnik wyje, paliwo się spala, muzyka gra umcy umcy i stajesz się królem szosy wiejskiej
  • Odpowiedz
@Pietter

opisałeś właśnie typowego kasztana "wolno ale bezpiecznie" :D dla których limity to rzecz święta więc jedzie 20 poniżej bo NIE MA OBOWIĄZKU JECHAĆ TYLE ILE LIMIT XD

No bo nie ma. ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Wyprzedzanie to przejezdzanie obok innego pojazdu. Masz takie samo prawo się w tej sytuacji rozpędzać i nawet nie musisz patrzeć w lusterko czy ktoś cie wyprzedza.

@Krupier: taaa a zakaz przyspieszania będąc samochodem wyprzedzanym? słyszał kiedyś o czymś takim?
  • Odpowiedz
@Pietter

taaa a zakaz przyspieszania będąc samochodem wyprzedzanym? słyszał kiedyś o czymś takim?

No toć przecież do tego się odniosłem. Czytaj ze zrozumieniem pls.
  • Odpowiedz
no i twierdzisz, że OP może zacząć przyspieszać będąc wyprzedzanym :D

@Pietter: przecież wyraźnie napisałem gdy pojazd jest jeszcze ZA nim, a nie OBOK niego. (_ )
  • Odpowiedz
@Pietter

@Krupier: jak jest ZA nim ale już na lewym pasie to jest w trakcie manewru

Lol nie, nie jest. Przepis mówi wyraźnie - wyprzedzanie to przejezdzanie obok innego pojazdu, nie jechanie za nim.
  • Odpowiedz