Wpis z mikrobloga

Kombinowałem jakby tu obliczyć ile wpłaciłem na PPK vs ile mi urosło, a tutaj taki dobry portal jest, który jasno przedstawia ile się wpłacło vs aktualna wartość rachunku.Nawet sumując dopłaty od pracodawcy jakby się dogadać pod stołem aby dostawać, to i tak wychodzi nieźle na plus. Zobaczymy z czasem - szkoda, że dopiero w Marcu 2022 dołączyłem no ale jak tu można było od razu przyklasnąć socjalistom...

https://www.mojeppk.pl/

#ppk #emerytura #finanse #oszczedzanie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Kombinowałem jakby tu obliczyć ile wpłaciłem na PPK vs ile mi urosło, a tutaj taki dobry portal jest, który jasno przedstawia ile się wpłacło vs aktualna wartość rachunku.Nawet sumując dopłaty od pracodawcy jakby się dogadać pod stołem aby dostawać, to i tak wychodzi nieźle na plus. Zobaczymy z czasem - szkoda, że dopiero w Marcu 2022 dołączyłem no ale jak tu można było od razu przyklasnąć socjalistom...

@adeekk1989: Takie informacje
  • Odpowiedz
@sberatel: W funduszach to lubi ssać, jak np. ktoś przenosił środki z poprzedniego ppk, albo ma się ich kilka, albo wypłacało się na wkład własny i zwróciło. Portal fajnie zbiera wszystko w prostym podsumowaniu.
  • Odpowiedz
@sberatel:

na stronie twojego funduszu też masz te dane przecież

Zależy od funduszu. Jak miałem w NN to wszystko było pięknie rozpisane. W Goldman Sachs mam tylko stan dotychczasowych swoich wpłat, dotychczasowych wpłat pracodawcy i panstwa. W tych sumach zawiera się już też zysk, więc nie wiesz ile wpłaciłeś tak naprawdę. No chyba, że chcesz to sobie sam obliczyć bazując na historii wpłat czyli w moim przypadku kilkaset pozycji pewnie
  • Odpowiedz
  • 0
@adeekk1989 u mnie w PZU mogę sobie pobrać arkusz excela i widać każdą wpłatę. Można sobie policzyć ile będzie zwrotu. Problem w tym, że np dziś wydajesz dyspozycję o zwrocie i powiedzmy, że kurs jednostki to 100zł. Zanim dyspozycja zostanie przemielona przez system, mijają 3 dni i np jest spadek wyceny jednostki do 90zl. Więc jesteś w plecy 10zl na jednostce. Niestety kurs nie jest brany z dnia wydania dyspozycji a
  • Odpowiedz