Wpis z mikrobloga

Cześć,

Przychodzę do was z pytaniem, może ktoś miał podobnie.
W lutym 2022 zakończyłem leczenie ortodontyczne, dostałem w gabinecie 1 nakładki na zęby żebym nosił na noc. W marcu 2023, nakładki przetarły się w związku z czym byłem zmuszony wyrobić nowe. W międzyczasie gabinet 1 został wchłoniety przez franczyze więc odeslano mnie do innego salonu sieci. Wykonano mi nakładki, które nosiłem zgodnie z instrukcjami jednak przy wizycie u dentysty po około roku czasu okazało się że występuje u mnie dosyć mocna recesja dziąseł obu szczek. Udałem się do innego ortodonty ze specjalizacją periodontologiczną i jak zobaczył nakładki to chwycił się za głowę kto mi to tak spartolił. Były zbyt wysokie, przez co nonstop podrażnialy moje dziąsła które cofaly się w dół odsłaniając szyjki zebowe.
Na dzień dzisiejszy koszt wypełnień plus przeszczepu dziąsła to około 15 tys zł. I uważam że skoro zapłaciłem za dobrze wykonaną usługę a dostałem chłam i skutki uboczne należy mi się pokrycie kosztów leczenia. Jestem w trakcie zbierania dokumentacji, po innych gabinetach, niestety moja nowa ortodontka nie chce dać mi tej ekspertyzy na piśmie. Co byście doradzili w takiej sytuacji?

#prawo #dentysta #ortodoncja #poradaprawna
#aparatnazeby #zeby
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jurant_ze_sbychowa: Bo nikt jej nie płaci za ekspertyzę biegłego sądowego?

@stanislaw1111 A jaką odpowiedzialność ponosi inny lekarz wobec pacjenta żeby musieć wydawać opinię na temat przebiegu leczenia?

OP chce opinię to idzie do biegłego z dziedziny stomatologii i płaci za wydanie opinii na potrzeby procesu.
  • Odpowiedz
  • 0
@dr_Batman: spoko, brzmi sensownie i dziękuję że piszesz bo nigdy tego nie robiłem. Nie chcę ich jeszcze ciągać po sądach. Na początku polubownie i zobaczymy. Powinni być ubezpieczeni, natomiast nie chce też iść jak golodupiec i nie mieć nic do podparcia
  • Odpowiedz