Wpis z mikrobloga

@R_O_T_T_E_N: Najlepsze, że w tych ankietach suma tych co chcą i tych co już mają wychodzi podobna. Tylko jak wzięli przedział ankietowanych bodajże do 30 lat to wiadomo, że kobiety częściej już mają rodzinę a mężczyźni częściej dopiero ją planują, bo średni wiek zawierania małżeństw i zostawania ojcem/matką jest różny dla płci bo statystycznie w związkach częściej mężczyzna jest nieco starszy. Liczba odpowiedzi "nie mam dzieci i nie chcę" była
  • Odpowiedz
@R_O_T_T_E_N: z moich obserwacji to prawda

facet mówi, że chce mieć dziecko, a potem po robocie piwko, meczyk i w nosie wszystko

a kobieta ciążą traci ładne ciało, zdrowie, traci możliwości robienia kariery, oprócz pracy na pełny etat gotuje, pierze, sprząta, zajmuje się dzieckiem, zapiernicz 24/7 bez możliwości przespania nawet kilku godzin snu ciągiem

ja wiem, że na wykopie nienawidzi się kobiet, ale kobiety często poświęcają przy dziecku wszystko, a
  • Odpowiedz
@steppenwolf12: KARIERA powtarzam K A R I E R A !!!! to jest w życiu najważniejsze zarobić się po łokcie dla zagranicznej korporacji która od januszexu rózni się tym ze mają dział HR i inne struktury i drescode i nie skąpią na kawie i soku do wody.

A problem niskiej dzietności też jest z powodu pokolenia naszych rodziców którzy nam wpoili wizje o studiach karierze strach przed ciążą alimentami itp
  • Odpowiedz
i tak nie zaruchasz z takim ryjem

@troloking: i co lepiej ci że komuś dowaliłeś mały, żałosny człowieczku?

normalny facet umie się zająć domem

@PLAIBOIIKRISTOF: w poprzednim pokoleniu faceci właśnie nie potrafili, a teraz kobiety są nauczone doświadczeniem jak funkcjonowali jej rodzice
  • Odpowiedz
z moich obserwacji to prawda

facet mówi, że chce mieć dziecko, a potem po robocie piwko, meczyk i w nosie wszystko

a kobieta ciążą traci ładne ciało, zdrowie, traci możliwości robienia kariery, oprócz pracy na pełny etat gotuje, pierze, sprząta, zajmuje się dzieckiem, zapiernicz 24/7 bez możliwości przespania nawet kilku godzin snu ciągiem

ja
  • Odpowiedz