Wpis z mikrobloga

jedynie co mogę powiedzieć to dla nas ważne jest rozliczenie za Wołyń

@Wilkbardzonijaki: Jasne tylko zazwyczaj ludzie co piszą że ważne jest rozliczenie Wołynia(przeprosiny?) równoważą to z zaprzestaniem pomocy Ukrainie. Bo jak inaczej chcesz wywrzeć presję? No i dlaczego na Ukrainie a nie na ONZ? Bo to ONZ uznaje jako pierwsze ludobójstwa a nam odmówiło.
  • Odpowiedz
Dosłownie zero osób się pokusiło na odpowiedź.

@masz_fajne_donice: bo dyskutujesz z propagandowym przekazem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kto Ci ma odpowiedzieć jak każdy rozumie to co napisałeś a ci co piszą te bzdury to mają za zadanie tylko to wrzucać w internety
  • Odpowiedz
@kobiaszu: W sensie ludzie ze słabym wykształceniem i pojęciem o świecie których łatwo urobić powtarzając wielokrotnie to samo? Kto by się spodziewał.
U mnie jest tak jakby odwrotnie. Część mojej rodziny pochodzi z kresów i słyszałem za dzieciaka prawdziwe historie gdzie ktoś z sąsiadów i jedna osoba z rodziny zginęły w tych rejonach. Jeden daleki kuzyn zwariował od tego - posiwiał w kilka dni i kompletnie się odkleił ale nic
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice:
Obecnie Ukraińska armia bardziej boryka się z problemem braku ludzi niż finansowania, ktoś musi brać te karabiny i ktoś musi walczyć a to z kolei wynika z innego błędu ukrainy jakim jest brak uszanowania dla życia swoich żołnierzy bo jeden dowódca z drugim woleli poświęcić mnóstwo żyć by trzymać pozycje które i tak były przegrane zamiast np. zaminować czy nastawić pułapek i się wycofać w celu przegrupowania bo to
  • Odpowiedz
@LegendarnyOdkurzacz: Kolejna osoba która nie odpowiedziała w żaden sposób na pytanie zadane w temacie.
Oczywiście brak korupcji i milion chętnych do walki byłoby super. Więc rozumiem że dopóki te problemy się nie rozwiążą jesteś za zaprzestaniem wsparcia i bierzesz to na klatę jeżeli Ukraina przegra zupełnie tę wojnę?
  • Odpowiedz
@masz_fajne_donice: Ukraina i tak przegra te wojne jak nie rozwiąże się tych problemów.
Jedynie co robimy to pasiemy ukraińskie elity.

A można by zacząć pilnować ukraiński rząd by pomoc na wojne szła na wojne oraz przywieźć im nielegalnych imigrantów do ukraińskiego WCR by ci robili za mięso armatnie. I wtedy i można finansować
  • Odpowiedz
@LegendarnyOdkurzacz: Czyli jesteś za wstrzymaniem pomocy i bierzesz odpowiedzialność za ewentualną przegraną?

Ukraina i tak przegra te wojne jak nie rozwiąże się tych problemów.

Bez pomocy już dawno by przegrali.
Skala korupcji i kradzieży jest duża ale prawdopodobnie znacznie niższa niż u Ruskich. Każda armia to dziura bez dna dla budżetu pełna wałów - na pewno duża część pomocy jest skuteczna inaczej Ukraińcy dawno by już bronili się pod Lwowem.
  • Odpowiedz
@LegendarnyOdkurzacz: Wtedy wiemy że zrobiliśmy co mogliśmy i przy tym osłabiliśmy Rosją w miarę naszych możliwości. Jak nic nie zrobimy i zajmą zostaje opcja że można było coś z tym zrobić. Jak zrobimy i zajmą można rozumieć że jak z klęską naturalną trzeba to zaakceptować i karawana jedzie dalej.
Zostaje aspekt kary. Jak Rosja odniesie łatwy sukces większa szansa że Rosja i podobne kraje będą anektować tereny sąsiadów siłowo.
Jak
  • Odpowiedz