Wpis z mikrobloga

@h3xxx: Każdy zawód się doucza, ma kursy dodatkowe, etc. Tylko p----y i autyści w IT uznali, że po 8 godzinach roboty, powinno się kolejne 8 n-------ć jakieś g---o, bo tak ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak nie advent of code, leetcody, to inne opensourcy będą n-------ć, albo czytać o 20 frameworku którego nigdy nie użyją.
  • Odpowiedz
@1Andrzejek123_: Nie wiem gdzie ty tu widziałeś płacz, że się czegokolwiek od nich wymaga. Ja raczej widzę naśmiewanie się z pasjonatów co darmowe nadgodziny n----------ą i z p--------h procesów rekrutacyjnych. ¯\(ツ)/¯ 7 etapowa rekrutacja na klepanie cruda to nie jest normalne, zwłaszcza z zadankami domowymi i klepaniem algorytmów z pamięci, których nikt nigdy nie użyje. Co to ma wspólnego z robotą?
  • Odpowiedz
@1Andrzejek123_: Akurat że terminy w IT to jest g---o ( ͡° ͜ʖ ͡°) Powiesz takiemu PM'owi że jest szansa że coś będzie działać za 3 dni, to on rozumie, że za 3 dni będzie w pełni gotowe. A to że ludzie chcą zdalnej, no to chyba normalne, praca w biurze na moje nie ma absolutnie żadnego pozytywu. Hałas, marnowanie pieniędzy na dojazdy, rozpraszacze.
A że trzeba
  • Odpowiedz
@XanderPLXE: Zdradzę sekret - wszędzie tak jest z terminami. Podobnie jest z projektowaniem - jaka jest różnica czy jakiegoś CADa odpalasz w biurze czy w domu ¯\(ツ)/¯
Wejście do IT to jak złapanie pana Boga za nogi i taka jest prawda.
  • Odpowiedz