Aktywne Wpisy

MonazoPL +125
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°
źródło: monazo-promocje-bankowe
Pobierz
thorgoth +414
Tomasz Schuchardt po roli w Domu Dobrym Smarzowskiego spotkał się z ogromną falą hejtu.
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
Ludzie (w większości kobiety 60+) życzą mu śmierci, zgwałcenia przez osła (!), śmierci dziecka czy dożywotniego kalectwa. Ktoś mu też porysował samochód kluczami gdy był na zakupach.
Jakie deficyty kognitywne trzeba posiadać, żeby nie odróżniać aktora od roli? Rozumiem że żyjemy w banieczkach ale ja nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić takiej osoby. Jak tacy ludzie żyją?
Gdy widzą w
źródło: 0111427209833992_n
Pobierz

Firma remontuje dom klientowi, klient daje kasę na materiały, czasami w gotówce, czasami przelewem wszystko dokumentowane.
Firma kupuje materiały na siebie a nie w imieniu swojego klienta. Początkowo było ustalane żeby oni kupowali żeby nie było opóźnień i mieli zawsze materiał na najbliższe roboty.
Niestety ale jak przychodzą już materię, krany, wanny itp. klient się orientuje że coś jest nie w porządku, bo firma odlicza sobie te zakupy od vatu, czyli no ta bene wzbogaca się kosztem klienta, bo ten zapłacił cenę brutto. Jako że jest użytkownikiem sprzętu to gwarancja obowiązuje (albo i nie) ale rękojmia już nie obowiązuje bo ta należy się nabywcy czyli firmie która kupuje (ona widnieje jako nabywca na fakturach)
I teraz klient wyraża swoje niezadowolenie z jakości wykończenia domu, firma chce kasować więcej i że wszystko jest jak najbardziej ok. Klient widzi że robota jest typowe zniszczenie materiału i nie chce odebrać tego i mówi żeby to poprawili ale firma upiera się i że to będą dodatkowe koszty.
Klient zaczął przeglądać zestawienie rozliczenia kosztów i faktury które firma mu wysłała do tego rozliczenia i zobaczył że część jest kupowana na paragon z marketu budowlanego (być może potem wzięli fakturę na podstawie paragonu), część na fakturę na swoją firmę a na początku brali towar na fakturę na firmę rodziców jednego członka zarządu.
Co w tym momencie się dzieje. I jak to ugryźć? Porada prawna będzie na dniach, czy klient ma udawać do końca że nic nie wie i pod koniec walczyć czy od razu walczyć, a może odpuścić czy też zaproponować ugodę?
Wartość umowy za roboty wykończeniowe to 80 tysięcy, towar wzięty już na około 110 tysięcy.
Dodatkowo stolarz niby omyłkowo wpisał kwotę zła na fakturze i ona dusi żeby podpisać nową fakturę o ponad 7 tysięcy droższa.
Typowe dojenie klienta, są dowody, są faktury ... Dla klienta (na paragon były wzięte do tej pory tylko pierdoły tyłu gładzie, walki itp.
Czy klient może dowiedzieć się czy na paragon były już wystawiane faktury?
#prawocywilne
@KosmicznyPolityk: by wziąć fakturę na paragonie musi być NIP nabywcy
Moja kobieta która jest prawnikiem pisze mi że jesteś debilem i że nie ma w tym nic ciekawego. Ale chętnie udzieli ci porady prawnej za 500 zł + vat
Nie klient nie może rościć żadnego zwrotu bo materiały kupił na swoją firmę
Nawet jeżeli
To tak jakbyś dał mi kasę na auto, ja ci auto bym dał pod dom