Wpis z mikrobloga

@illiteratewombat Nie do końca. Polska wołowina jest jedną z lepszych. Problem w tym, że jest na rodzimym rynku w zasadzie nie dostępna, a to co jest polskie i w Polsce dostępne jest rzeczywiście słabej jakości. Było o tym w jednym z filmów od @StekBzdur
  • Odpowiedz
@rob-robalski: Generalnie nie jestem jakimś wielkim fanem steków, wołowinę o wiele bardziej cenię w burgerach, ale jeśli już jem steki, to wolę dobrze wysmażone. Tylko nie mogę zrozumieć, czemu te bardziej krwiste steki są postrzegane jakby były elementem wyższej kultury kulinarnej, a dobrze wysmażone wersją dla Januszy.
  • Odpowiedz
@southlander: ja uważam, że każdy powinien jeść takie jak mu smakuje. Aczkolwiek medium rare, to stopień wysmażenia w którym po prostu stek jest najbardziej soczysty i ma najlepszą strukturę. Tak jak z makaronem. Czy można jeść rozgotowany makaron? Można jeśli tak lubidz, ale najlepszą strukturę ma w stopniou al dente. Jest to oczywiście uproszczenie, ale tak to mniej wiecej działa.

Ja natomiast uważam, że każdy powinien jeśc tak jak mu
  • Odpowiedz
Czy można jeść rozgotowany makaron? Można jeśli tak lubidz, ale najlepszą strukturę ma w stopniou al dente. Jest to oczywiście uproszczenie, ale tak to mniej wiecej działa.

@StekBzdur: No nie do końca. Z jakiegoś jednak powodu przy stekach niemal zawsze można wybrać stopień wysmażenia, a stopnia ugotowania makaronu, nigdy.

Zresztą struktura strukturą, niestety nie zawsze da się określić która jest najlepsza, bo każdy ma inne oczekiwania co do struktury. I
  • Odpowiedz