@rob-robalski: Nijak. Polskie bydło to inny gatunek niż np. amerykańskie. Dlatego nasza wołowina jest twarda, gdy się ją krótko gotuje, i nie nadaje się na steki.
@illiteratewombat Nie do końca. Polska wołowina jest jedną z lepszych. Problem w tym, że jest na rodzimym rynku w zasadzie nie dostępna, a to co jest polskie i w Polsce dostępne jest rzeczywiście słabej jakości. Było o tym w jednym z filmów od @StekBzdur
@rob-robalski: Generalnie nie jestem jakimś wielkim fanem steków, wołowinę o wiele bardziej cenię w burgerach, ale jeśli już jem steki, to wolę dobrze wysmażone. Tylko nie mogę zrozumieć, czemu te bardziej krwiste steki są postrzegane jakby były elementem wyższej kultury kulinarnej, a dobrze wysmażone wersją dla Januszy.
@southlander: ja uważam, że każdy powinien jeść takie jak mu smakuje. Aczkolwiek medium rare, to stopień wysmażenia w którym po prostu stek jest najbardziej soczysty i ma najlepszą strukturę. Tak jak z makaronem. Czy można jeść rozgotowany makaron? Można jeśli tak lubidz, ale najlepszą strukturę ma w stopniou al dente. Jest to oczywiście uproszczenie, ale tak to mniej wiecej działa.
Ja natomiast uważam, że każdy powinien jeśc tak jak mu
Czy można jeść rozgotowany makaron? Można jeśli tak lubidz, ale najlepszą strukturę ma w stopniou al dente. Jest to oczywiście uproszczenie, ale tak to mniej wiecej działa.
@StekBzdur: No nie do końca. Z jakiegoś jednak powodu przy stekach niemal zawsze można wybrać stopień wysmażenia, a stopnia ugotowania makaronu, nigdy.
Zresztą struktura strukturą, niestety nie zawsze da się określić która jest najlepsza, bo każdy ma inne oczekiwania co do struktury. I
Ja lubię średnio i średnio krwiste....
Takie prawie surowe....
A wykopki jak smażą steki???
źródło: temp_file1637682002321352154
Pobierzźródło: welldone
PobierzJa natomiast uważam, że każdy powinien jeśc tak jak mu
@StekBzdur: No nie do końca. Z jakiegoś jednak powodu przy stekach niemal zawsze można wybrać stopień wysmażenia, a stopnia ugotowania makaronu, nigdy.
Zresztą struktura strukturą, niestety nie zawsze da się określić która jest najlepsza, bo każdy ma inne oczekiwania co do struktury. I