Wpis z mikrobloga

via Wykop
  • 0
@peeteer: 3 799 - 100 przez aplikację w MediaE. Standardowa cena, ale juz nie chciało mi się czekać na lepsze promki, a chłodzenie podobno bardzo dobre. Sprawdzimy( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
dla mnie to jakaś firma krzak. Ja bym brał pewnie jakiegoś asusa czy cos

@peeteer: tylko wiesz że dobry Asus, MSI czy Gigabyte kosztuje znacznie powyżej 4 000. A ta w testach ma dobre chłodzenie, gwarancji 3 lata. Wcześniej miałem Gigabyte Eagle to podziękuję już za najtańsze konstrukcje największych marek.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 1
@JuzNieBedePodrywalMirabelek: no na razie odpaliłem furmarka na 5 minut i jest super... w mieszkaniu duszno w cholerę i gorąco(uroki ostatniego piętra w bloku), a temperatury 63-64...wentylatory chodzą w karcie na 33-37 % 1200 rpm i są praktycznie dla mnie niesłyszalne:) Obawiałem się trochę bo sporo kart tego modelu ma wadę fabryczną i któryś wentylator "grzechocze", ale wygląda na to że wszystko jest ok. Cewek też nie słyszę:)
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 3
@michal-glus1000: Wcześniej miałem 4070 Ti 12 GB Eagle, to w testach też wypadał spoko, ale Gigabyte wypuścił REV 2, a u nich nowa rewizja to najwidoczniej regres i karta skorcona na wszystkich 3 wymiarach xD Ale co tam, testy poszły w świat. W taki dzień jak dzisiaj to u mnie w furmarku po kilku minutach by było pod 80 stopni o doznaniach słuchowych to nawet nie wspomnę:)
  • Odpowiedz
@L722: no właśnie ja o tym Windforce też widziałem prawie same pozytywne opinie, ale po zamontowaniu do PC się załamałem. Karta była też na serwisie i wg nich żadnego problemu nie było z tym chłodzeniem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@michal-glus1000: dokładnie ta sama wersja co u ciebie - windforce 2. cienki plastik, wpada to dziadostwo w rezonans. w jakimś 3050 bym może przymknął oko (choć patrząc na ceny nawet najtańszych kart to nie powinienem), ale nie w tej półce wydajnościowej. w każdym razie to będzie mój ostatni gigabyte. miałem wcześniej palita stormx i jakość wykonania była o ligę lepsza niż gb.
  • Odpowiedz
tylko wiesz że dobry Asus, MSI czy Gigabyte kosztuje znacznie powyżej 4 000.

@L722: Jakis czas temu ogladalem filmik goscia co naprawia karty, mial do naprawy Asusa Strix chyba 4090 niby "premium", a sie smial, ze przycieli koszty i nawet nie wsadzili bezpiecznikow, ktore sa w najtanszej wersji 4090 od MSI ;)
Nigdy nie wiesz co tam siedzi na PCB (chyba, ze sie znasz), niezaleznie czy to jakis niski model
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@Armanz: no dokładnie, to tak jak pisałem wcześniej o Gigabyte i ich rewizji 2 gdzie potrafią okroić chłodzenie. Dlatego ja staram się nie sugerować markami tylko konkretnym modelem. Z tym Gigabytem Eagle 4070 Ti to miałem wtopę bo karta pierwotnie miała dobre opinie i chłodzenie, ale jak ją skrócili o prawie 5 cm to już ciężko zachować te same parametry. Co ciekawe REV 1 i REV 2 wygląda praktycznie identyczny
  • Odpowiedz
dla mnie to jakaś firma krzak

@peeteer: Tylko dlatego, że o niej nie słyszałeś to nie znaczy że krzak. Firma założona w 1985 roku i trzepała karty Nvidii już ponad dekadę wstecz. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@L722: Bardzo czesto mozna sie natknac na wpisy typu "bylem fanboyem --tutaj wstawic nazwe firmy--, po ostatnich przygodach z zepsuta karta/plyta i reklamacja, nigdy wiecej" - i tak o kazdej z tych duzych typu MSI, Asus, Gigabyte, AsRock, Sapphire itd, czy nawet kiedys EVGA.
Kazde korpo tego typu przycina koszty gdzie sie da i w glupi sposob, a potem stara sie wymigac jak cos spartola.
  • Odpowiedz
  • 2
@Armanz dlatego należy szukać testów tej konkretnej karty, którą chcemy kupić i jeśli w testach wypada dobrze, to trzeba brać i mieć w------e na znaczek. Jak ktoś przez pryzmat znaczka podchodzi do jakiegokolwiek zakupu w 2025 to wiadomo, że debil( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz