Wpis z mikrobloga

tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

CZERWIEC 2025

1. Koalicja Obywatelska - 29,4% - 179 mandatów (⬇ 1,5%)
2. Prawo i Sprawiedliwość - 29,2% - 179 mandatów (⬇ 0,4%)
3. Konfederacja - 14,9% - 84 mandaty (⬆ 1%)
4. Lewica - 6,3% - 18 mandatów (⬇ 0,3%)
---------------------------------------------------------
5. Trzecia Droga - 5,2% - (⬇ 1,2%)
6. Razem - 4,9% - (⬆ 0,5%)
7. Korony Polskiej - 4,2%

rales - tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

CZERWIEC 2025

1. Koalicja Obywa...

źródło: canvas

Pobierz
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Dzięki, nic bardziej śmiesznego nie przeczytam dzisiaj.

@mkarweta: Proszę bardzo. To że cię to śmieszy pokazuje, że mamy zupełnie różne informacje na temat otaczającego świata czyli ktoś z nas musi się bardzo mylić i żyć w swoim bajkowym świecie. Ciekawe kto.
  • Odpowiedz
@rales: Jedyną rzeczą jaka może spowodować przegraną kolacji pis-konfa za 2 lata jest śmierć Kaczyńskiego. Innych opcji już nie ma :/
  • Odpowiedz
Europa jest gownem xD mniej tik toczka i kanału zero xD

@Klepajro: Ale to nie kanał zero tylko statystyki. Większość krajów Europy zachodniej jest biedniejsza niż 20 lat temu, do tego masz lawinowy wzrost przestępczości i kompletny upadek moralny, na ulicach brud, smród i ubóstwo, no i brak innowacji, brak startupów technologicznych, nie mamy tu Muska ani doliny krzemowej, jesteśmy 50 lat za Chinami z przemysłem. Jedyne co Europa jeszcze
  • Odpowiedz
fakty są takie że Europa nadal jest najlepszym miejscem do życia xD

@Klepajro: Tak, zwłaszcza Paryż nocą. Niestety coraz więcej osób rozumie, że nie jest to dobre miejsce i takich osób będzie przybywać.
  • Odpowiedz
Proszę nie wierzyć peowsko-pisowskiej propagandzie i informacje czerpać bezpośrednio od polityków Konfy.

@Jah00: ale przeciez ja ich oceniam po zachowaniu xD mi oni nie musza mowic co mam myslec, graja od dlugiego czasu dla pisu
  • Odpowiedz
jesteśmy 50 lat za Chinami z przemysłem. Jedyne co Europa jeszcze ma to trochę pieniędzy, ale one się szybko skończą. Takie są fakty.

@Jah00: xD bywam kilka razy w roku w Chinach zawodowo, i uwierz mi, nie chcialbys miec w europie tak jak u nich jest. Polska standardem zycia przewyzsza chiny a gdzie nasi zachodni sasiedzy. Wyjdz z domu bo p--------z bzdury.
  • Odpowiedz
przeciez ja ich oceniam po zachowaniu xD

@SpokojnyPan: Po jakim zachowaniu?

Polska standardem zycia przewyzsza chiny a gdzie nasi zachodni sasiedzy.

@SpokojnyPan: Ciekawe co rozumiesz pod pojęciem standard życia, bo jeżeli standardem jest, że nie wychodzisz po zmroku na ulicę, bo może ktoś cię napaść, to ja takich zachodnich standardów nie chcę. Co do Chin to na prowincji jest biednie, ale w dużych miastach ludzie żyją już na
  • Odpowiedz
Co do Chin to na prowincji jest biednie

@Jah00: jak sie urodzisz na prowincji to zostajesz do konca zycia na prowincji. Zeczywiscie fajnie i wolnosc. Spanie w robocie, brak niedziel. Super. Nietypowe rzeczy u nas tez sie robi, to nie jest problem. Jak ktos ma syndrom oblezonej twierdzy jak ty to wszedzie bedzie mial zle.
  • Odpowiedz
jak sie urodzisz na prowincji to zostajesz do konca zycia na prowincji.

@SpokojnyPan: Nonsens. Młodzi masowo wyjeżdżają do wielkich miast i tam ciężko pracują. Dzieje się podobnie jak u nas, tylko na dużo większą skalę. I tak powinno być. Taki chińczyk w kolejnym pokoleniu będzie już klasą średnią. Jeszcze 30 lat i na Chińczyka będziemy patrzeć tak jak nasi rodzice 30 lat temu na Niemca. Nie będzie żadnej wątpliwości kto
  • Odpowiedz
Na Konfederację oczywiście. Głos na PO to głos na PIS, a głos na PIS to głos także na PO. Tak działa polaryzacja od 20 lat, a potrzebna jest wymiana elit.

@Jah00: Przestań bredzić jak Korwin-Mikke i jego wyznawcy i zacznij myśleć bardziej samodzielnie. KO to koalicja partii prodemokratycznych i proeuropejskich, a PiS jest zdecydowanie przeciwny tym wartościom. Konfederacja jest bardzo blisko PiSu i zamiast wymiany elit doświadczysz kontynuacji tego co
  • Odpowiedz
Przestań bredzić jak Korwin-Mikke i jego wyznawcy i zacznij myśleć bardziej samodzielnie. KO to koalicja partii prodemokratycznych i proeuropejskich, a PiS jest zdecydowanie przeciwny tym wartościom. Konfederacja jest bardzo blisko PiSu

@manny24: Ojej. Po takich stwierdzeniach to mam ochotę cię wysłać do jakiegoś przymusowegop obozu reedukacji. PO i PIS to jest to samo. Popatrz na to co robili przez 20 lat. Robili dokładnie to samo. Jedyna różnica jest w wizerunku.
  • Odpowiedz
@Jah00 To co napisałeś to po części zwyczajny bełkot na poziomie typowego kuca, ale z drugiej strony trudno się nie zgodzić z tym w jakich czasach żyjemy, pełnych obłudy i fałszu, przede wszystkim w mediach głównego nurtu. Nie wiem co było modne kiedyś na Wykopie, a co nie, bo sam nie udzielałem się tu specjalnie w tematach politycznych. To strata czasu i tu się raczej zgodzimy, bo często dyskutujesz z psychofanami
  • Odpowiedz
@Jah00 Odnosząc się do tematu polaryzacji to zastanawiam się w jakim świecie ty żyjesz. Polaryzacja występuje wszędzie, gdzie istnieje demokracja. Takie są reguły gry i natura demokracji. Nie znaczy to, że ktokolwiek udaje w tej grze. Rzeczywiście po czynach widać, że PiS to partia antydemokratyczna, która podciera sobie tyłek Konstytucją i uderza w fundamenty ustroju, żeby móc jeszcze więcej robić, kraść bez żadnych zahamowań i nie mieć nikogo kto te ich
  • Odpowiedz