Wpis z mikrobloga

tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

CZERWIEC 2025

1. Koalicja Obywatelska - 29,4% - 179 mandatów (⬇ 1,5%)
2. Prawo i Sprawiedliwość - 29,2% - 179 mandatów (⬇ 0,4%)
3. Konfederacja - 14,9% - 84 mandaty (⬆ 1%)
4. Lewica - 6,3% - 18 mandatów (⬇ 0,3%)
---------------------------------------------------------
5. Trzecia Droga - 5,2% - (⬇ 1,2%)
6. Razem - 4,9% - (⬆ 0,5%)
7. Korony Polskiej - 4,2%

rales - tag do obserwowania --> #sredniasondazysejm

CZERWIEC 2025

1. Koalicja Obywa...

źródło: canvas

Pobierz
  • 81
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rales trochę to zajęło Kaczyńskiemu, ale w końcu zaraz będziemy mieli drugi Budapeszt (i nie chodzi o piękno architektoniczne tego miasta, ani Wisła nie jest nowym Dunajem).
  • Odpowiedz
@rales: smutne... 8 lat plucia w twarz i nic. Do tego rusofilska konfa powiązana z hailujacymi narodowcami i katozamordyzmem...

No cóż... Pozostaje liczyć na to, że jak co wybory znowu pojawi się nowy twór, który zabierze im głosy.

Co się stało z tym krajem, który kiedyś tak mocno chciał należeć do Europy a teraz coraz przychylniej patrzy na wschód?
  • Odpowiedz
konfa z pisem ma większość, its over

@Jestem_Tutaj: straszycie tą konfą z pisem od paru lat a to pis i ko zawsze razem w głosowaniach XDXD
No i duopol od 40 lat też razem ale to konfa jest straszna xd dla tego kraju nie ma ratunku
  • Odpowiedz
miejmy nadzieję że PiS wejdzie w koalicję z konfederacją i przejma wladze po tych dzikusach i nieudacznikach z PO i lewicy

@Obserwator47: prawackie k---y będą głosować na pisowskie miernoty, żeby pisowscy milionerzy mogli dalej rozkradać budżet i osłabiać Polskę. Debile za darmo robią dobrze pisowcom xD
  • Odpowiedz
@prawilny_prawak: oby chociaż Co nowi chodzili częściej głosować (Mentzen), nie mieli problemów alkoholowych (Wilk) itd. sama liczba posłów konfederacji to nie problem. Pytanie co wniosą swoją obecnością w ławach poselskich.
  • Odpowiedz
konfa z pisem ma większość, its over

@Jestem_Tutaj: To dopiero początek. Dlaczego się nie cieszysz? Ja się cieszę.

Teraz mam tylko nadzieje że te rządy przynajmniej mocno zabolą Mariuszków na minimalnej którzy głosują na
  • Odpowiedz