Wpis z mikrobloga

@IV_RP: Oczywiście kłamiesz bo aż 14%
https://demagog.org.pl/wypowiedzi/jaki-jest-udzial-europy-w-globalnej-emisji-dwutlenku-wegla/
Wszystkie kraje z topki mają swoje cele klimatyczne i określiły redukcje.
Czy jak ktoś inny kradnie więcej tzn. że ty mozesz krajść tylko mało? Jak byś wiedział na czym polega polityka klimatyczna (ta proponowana) to wiedziałbyś, że narzuca ona również np. na import czyli na inne kraje.
  • Odpowiedz
Niemcy zawsze będą kombinować jak nas osłabić

@solejukowski: dlatego Polska od wejscia do UE jest znacznie silniejsza i zaawansowana? xDD A to, ze maja z nas profity to oczywista oczywistosc. Sytuacja win-win.

10 lat temu mój samochód palił 9l i ten który kupiłem rok temu też pali 9l więc jaka to redukcja, poza tym że zapłaciłem więcej za samochód?

@Jay_joshua: to tylko pokazuje jakim ignorantem jestes i edukacja to
  • Odpowiedz
@To_ja_moze_pozamiatam: nie dosc, ze uzywa ciagle tego samego zdjecia z jej WIELKIEJ ORKI sprzed roku, to jeszcze ta ignorantka zaznacza ZMNIEJSZENIE TEMP TYLKO O 1 STOPIEN, oto skutki tego JEDNEGO STOPNIA. Chyba nie zdaje sobie sprawy co sie wiaze z kryzysami zywnosciowymi, czyli to z czym usilnie walczy - imigracja. Banda oszolomow, ktora ma problem z mysleniem przyczynowo-skutkowym.

Wzrost globalnej średniej temperatury o 1°C od obecnego poziomu (czyli np.
  • Odpowiedz
@XpedobearX nie rozumiesz geopolityki, priorytetem Niemiec jest dominacja w Europie, naszym też powinno być budowanie jak najsilniejszej pozycji Europy środkowo-wschodniej, to są interesy sprzeczne i nasz konflikt będzie wieczny, pewnie, że korzystamy na win-win, ale działa to tylko, gdy Niemcom się to opłaca

Fajnie to opisał Krzysztof Wojczal w książce Trzecia Dekada
  • Odpowiedz
naszym też powinno być budowanie jak najsilniejszej pozycji Europy środkowo-wschodniej

@solejukowski: W jaki inny sposob? Czekam naprawde na racjonalny inny pomysl poradzenia sobie samemu lub posiadania kart, ktore spowoduja, ze realnie mozemy stawiac warunki w Europie. Bedac gospodarcza zapadloscia, ktora w glownej mierze bazuje na montowni lub produkcji o niskim zaawansowaniu technologicznym oraz niskich kosztow pracy, co przeklada sie na to, ze u nas warto. Nawet podobnie jest z branza transportowa.
  • Odpowiedz