Wpis z mikrobloga

R---------a mnie te państwo. Człowiek czyta i widzi jak koleś zrzuca ze schodów sąsiada i policja nawet nie chce przyjąć zgłoszenia. Złodzieje dostają rok w zawiasy za rok dobrego sprawowania (czyli jak nie dadzą się złapać) za 10 włamań, bo to się nie sumuje itd. Policja jest bezradna jak zastawia ci garaż itp.
Tymczasem na drodze, która w zasadzie prawie nie różni się od autostrady jak pojedziesz 150 grozi tobie 5 lat.
I ja nawet nie chce bronić patosów na drogach, ale w-----a mnie to, że jedyne co w tym państwie jako tako działa to mandaty za POTENCJALNĄ MOŻLIWOŚĆ, bo jak już zrobisz wypadek i kogoś zabijesz na pasach lub spalisz na drodze, to znowu nieudolność.
I co śmieszne, realne zagrożenie czyli mijanie rowerzystów na drogach czasem o 0,2 m od łokcia (wg prawa ma być min 1m na zachodzie jest 1,5m) to każdy ma to w dupie. Ważna jest tylko ta prędkość gdzieś na pustych drogach jak się zaczają.
Jprd czasem tak gardzę tym państwem i to niezależnie od władzy ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
#zalesie #policja #oswiadczeniezdupy
text - R---------a mnie te państwo. Człowiek czyta i widzi jak koleś zrzuca ze schodó...

źródło: IMG_6920

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@text: Z-----e przepisy to jeden z powodów dlaczego mało kto chce służyć w tej żałosnej formacji, chociaż w sumie ich i tak nie dotyczą to może kogoś zachęcą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@text: polecam pojechać na wakacje do Szwecji i wynająć samochód, tam w przeciwieństwie do Polski jazda jest przyjemnością. Jak się zorientujesz dlaczego daj znać.
  • Odpowiedz
Tymczasem na drodze, która w zasadzie prawie nie różni się od autostrady jak pojedziesz 150 grozi tobie 5 lat.

@text: no dobra, łyknąłeś clickbait z nagłówka a doczytałeś w ogole o co chodzi?

Dotyczy to dróg ekspresowych -jednopasmowych- na których masz 100kmh, a nie normalnej ekspresówki czyli dwupasmowej 120kmh
  • Odpowiedz
w niemcowni masz wiele dróg które są identyczne jak polskie Ski na których nie ma limitu a tu 180 polecisz i więzienie xD

@skunior: jako uczestnik tych drog, roczny przebieg 35kkm - chłopie, cieszę się

Cieszę sie bo Polacy jeżdżą jak bydło, które jedyne co dyscyplinuje to groźba mandatu w EUR
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 0
@perseweratywnosc:
Jprd każdy pisze tylko o prędkości, zapominając że chodzi mimo to, że dla państwa istnieje tylko jeden problem i wszystko inne ma totalnie w dupie XD
Ale jeśli już chcecie tylko o prędkości, to na serio uważacie, że powinno być 5 lat więzienia za jechanie 150 km/h na ekspresówce a za zrzucie kogoś ze schodów śmiech policji, że ktoś dramę robi?
  • Odpowiedz
@perseweratywnosc: bo na to też mają ponoć radary czy tam kamery xD ale siedzenie na zderzaku też się zdarza i to w miare często zwłaszcza od ludzi w mocnych autach. To nie z polakami jest problem tylko z egzekwowaniem przepisów (oraz przepisami samymi w sobie a przede wszystkim c-----ą i słabo zaprojektowaną infrastruktutrą) i żeby to egzekwowanie było prowadzone z sensem.

• Odpowiedz