Wpis z mikrobloga

• 380
@StdPtr: Polska jest latarnią morską promieniującą na cały świat. Nie interesuje nas to co się dzieje i co jest aktualnie popularne na świecie, ponieważ to my jako naród jesteśmy Polską i światem.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: imię ma niemedialne a wyborcy Nawrockiego go ignorują bo wziął nazwisko po żonie co jest nienaturalne. Więc nienajlepszy medialnie gość został wybrany, a Polska kupiła sobie to miejsce na lot więc pewnie miała wpływ kto poleci.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: patrząc na negatywne reakcje na jego lot to może i lepiej. Jakbym się nakręcił od małego i robił wszystko w tym kierunku przez lata, a potem ktoś by mi powiedział, że czemu wypieprzono na mnie 270 milionów, to bym spojrzał na ten kraj jak na stado małp ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 13
@Laryngoskop świat się zmienił i ludzie chłoną wiedzę z 10 sekundowych tiktoczków. W takim czasie nie da się wyjaśnić że ten lot to dla nas duży profit, kontrakty na uczelniach, możliwość wystrzelenia satelit w przyszłości, integracja z topową nauka na świecie.

Za to w 10 sekund bez problemu da się powiedzieć że poleciał za nasze 300 baniek złodziej jeden. A no i cuck bo ma nazwisko od baby. Nie zapominajmy o
  • Odpowiedz
Przecież to jest oczywiste że każdy za granicą ma w dupie nasze sprawy wewnętrzne xD Myślałem że takich oczywisotści nikt mówić nie musi.
Jedynym polakiem którego sukcesy na Świecie obchodzą to Robert Lewandowski

Polska ma swój mały Świat i.. to jest fajne xD
  • Odpowiedz
@Antorus: w sumie się da - wystarczyłoby odkopać memy "Poland cannot into space", tylko że to staroć i pewnie większość użytkowników tiktoka nie wie co to. Inną kwestią jest to, że w mediach społecznościowych dominują prawicowi dostawcy (sporo badań odnosi się do tego zjawiska, choćby starsze, z okresu protestów BLM w Stanach https://academic.oup.com/pnasnexus/article/1/3/pgac137/6651695) i nagonka najwidoczniej wpisuje się w ich narrację, skoro nagonka ma charakter antyinteligencki i wiążący lot w
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: spoko, że poleciał, pewnie się zwróci, ale realnie mi jak i większości społeczeństwa jest to obojętne. Jako społeczność dawno przyzwyczailiśmy się do tego, że ludzie latają w kosmos i nie robi to takiego wrażenia jak kiedyś. Większe wrażenie wywołuje obecnie łapanie boosterów spacex. A czasami mam wrażenie, że niektórzy chcieliby żebyśmy Sławosza traktowali jak jakiegoś chodzącego półboga
  • Odpowiedz