Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
hej #silownia, skoro trening jak mike'a czy doriana są takie super pod kątem efektów, to czemu tak mało osób robi tym/podobnym sposobem? gdzie jest haczyk?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Haczyk jest taki, że ten trening był zajebisty dla nich. Zdecydowana większość ludzi na siłowni nie jest w stanie przetyrać się tak bardzo jedną serią roboczą i nie jest w stanie tak precyzyjnie trafić w dany miesiąc. (Co z tego że zrobisz do upadku całkowitego, jak wcale nie trafiasz bodźcem tam gdzie chcesz)

Druga sprawa, trenowanie każdej partii z częstotliwością 2-3x w tygodniu jest korzystniejsze.

Ja lubię pisać plany
  • Odpowiedz
Co z tego że zrobisz do upadku całkowitego, jak wcale nie trafiasz bodźcem tam gdzie chcesz

@Lewusx: Podaj kilka przykładów co masz na myśli
  • Odpowiedz
@Lewusx: Stwierdzilbym, że bardziej przysłowiowych "jaj" i zdolności do przełamywania granicy komfortu, bo co za problem dojść do upadku mięśniowego np. na maszynie do uginania podudzi? ;)
  • Odpowiedz
@Poemat: Możesz dojść dwugłowym, a możesz n---------ć całym ciałem myśląc że robisz dwugłowym bo np. nie umiesz dostosować maszyny do siebie. Da się. :D
  • Odpowiedz
@Lewusx: Nie zegniesz kolana całym ciałem, zegniesz go dwugłowym, półścięgnistym, półbłoniastym, pomocniczo jeszcze podkolanowym i brzuchatym łydki. Biomechanika jest prosta
  • Odpowiedz
@Lewusx: Ale zrobisz tylko początek ruchu/zainicjujesz go, dalej już nie ugniesz podudzia innymi mięśniami niż wypisałem jako główne. Więc jeżeli nie jesteś w stanie po tym manewrze uzyskać większego zgięcia w kolanie to oznacza, że grupa kulszowo-goleniowa zrobiła 100% swoich możliwości
  • Odpowiedz