Wpis z mikrobloga

@another-dig: mirku obawiam się, że nic nie zrobisz. U mnie na osiedlu jest dokładnie ten sam sam problem. Każde mieszkanie ma pion od wentylacji i od okapu. Kilka mieszkań ma więcej dostępów do pionów i kilka osób w różnych blokach podpięło okap do wentylacji bo tak im było wygodniej. Efekt jest dokładnie taki sam jak u Ciebie ze ktoś z pionu pompuje swoje smrody do innych.

Wzywaliśmy kominiarzy, administrację były
  • Odpowiedz
@another-dig: Czekaj czekaj. A to przypadkiem nie jest kominiarz od tego? Z tego co pamiętam gdy mieszkałem w bloku to kominiarz właśnie sprawdzał kominy i wentylacje w tym przepływ powietrza, bo powietrze musi być zasysane a nie wdmuchiwane. Podczas jednej z kontroli wygadał się, że sąsiad poniżej miał okap z wydmuchem podłączony do kratki wentylacyjnej co sprawiało, że wdmuchiwało powietrze do nas i skutecznie to zostało zlikwidowane nawet bez naszej
  • Odpowiedz
Męcz administrację, oni są od tego żeby to działało poprawnie. Sami niech sobie wzywają nadzór, Ciebie interesuje tyle żebyś nie miał cofki w kanałach.

@chilon: niby tak, a w rzeczywistości jak ci taki zarządca powie, że masz s--------ć to jedyną twoją możliwością jest s--------ć xD
  • Odpowiedz
@another-dig: Co to za budynek? Nawet u mnie w starym bloku - wielka płyta stawiana w okolicach lat 70 - każde mieszkanie ma dwa osobne kanały wentylacyjne na dach
  • Odpowiedz
@another-dig: weź może wypożycz kamerkę na rozwijanym drucie którą będziesz mógł sprawdzić czy napewno sąsiad coś ma nielegalnego, może ci się uda coś zobaczyć
  • Odpowiedz
@another-dig: nic nie zrobisz xD sam mam wentylator w łazience (włączany może raz na rok żeby się pozbyć wilgoci) i oczywiście wentylator jest nielegalny xD co roku przychodzi kominiarz i zgłasza to administracji, administracja co roku zostawia mi list w skrzynce że mam usunąć "wymuszony obieg" i tak się to panie kręci od 12stu lat.. xD
  • Odpowiedz
Chłopie.

Jeśli smród leci do ciebie to domyślam się, że mieszka pod tobą.

Jeśli mieszka bezpośrednio pod tobą i macie wspólny strop, to poziom trudności zrobienia mu piekła jest na poziomie przedszkola.
  • Odpowiedz