Wpis z mikrobloga

@another-dig: u mnie w bloku swego czasu co drugi miał okap i nikt nie miał problemów z zapachami od sąsiada, zapytaj sąsiadów czy mają podobny problem, może się okazać że to wina zapchanego komina wentylacyjnego
  • Odpowiedz
  • 169
@another-dig: Męcz administrację, oni są od tego żeby to działało poprawnie. Sami niech sobie wzywają nadzór, Ciebie interesuje tyle żebyś nie miał cofki w kanałach.
  • Odpowiedz
  • 10
@mozis: on się podłączył do wentylacji, na okap jest oddzielna rura. Pewnie zrobił kuchenkę w innym miejscu w kuchni niż plan od dewelopera.
Nie jestem pewien czy to okap, czy kratka z silniczkiem w wentylacji.
  • Odpowiedz
@another-dig: u mnie też j---e z kartki w łazience fajkami (podejrzewam, że od starej baby z dołu), ale nie przypuszczałem, że może za tym stać nielegalny wiatrak zamiast kratki na wentylacji grawitacyjnej.
  • Odpowiedz
  • 0
@ArchDelux: nie powinno cię to interesować co inni robią u siebie w mieszkaniu.
O ile to nie stare budownictwo (tam to w ogóle magia jest w instalacjach), to zgłaszaj do administracji.
  • Odpowiedz
administracja wyśle gościa, który u nas robi przeglądy.

To jest kominiarz?

@another-dig: masz na myśli gościa z takim wiatraczkiem, który sprawdza czy kanał jest drożny? U mnie kiedyś to był kominiarz. Teraz już nie. Przychodzi jakiś wynajęty leszcz, który potrafi tylko wiatraczek na kiju przyłożyć i zanotować czy się kręci czy nie ;-)
Też mamy problem z ciągiem wstecznym - ale z innego powodu i tylko zimą przy włączonym ogrzewaniu.
  • Odpowiedz
@another-dig przykro mi to powiedzieć ale państwo w tym temacie jest bez silne. Jeżeli będzie chciał to robić to będzie. Na takich sąsiadów działa tylko taka sama patologia jaką oni stosują. Nałóż mu grubego smaru na klamke albo wsadź kawałek zapałki głeboko w zamek
  • Odpowiedz