Wpis z mikrobloga

@Gluptaki patrząc na te gębę czy Kowalskiego mam podobne myśli, ale jednak wyobraź sobie ilu złodziei, karierowiczów i śliskich typów musieli pokonać po drodze, jeszcze więcej musieli sobie zjednać. Tego się idiocie nie uda zrobić (no może poza Wałęsa, choć i tam ktoś mu zawsze szeptał do uszu). Zobacz że w każdej partii znajdziesz takich idiotow (nie żebym pisu bronił, bo to ostatnia partia na którą bym zaglosowal), ale jak zybertowicz
  • Odpowiedz
@Gjbgghbhhjj np Zybertowicz, Glinski, Szczerski, Cymański, Dworczyk, Jackowski kiedyś byli jeszcze Kowal, Gowin, Marek. Nie mówię o światopoglądzie, bo z tym zawsze można polemizować, ale chciałbym widzieć tego typu ludzi w debatach zamiast krzykaczy spłycających wszystko do prostych hasełek i postprawd. Niestety mamy w Polsce i nie tylko trend memizacji i zidiocenia. Berkowicz, Joński, Kowalski to tylko przykłady drugiej strony spektrum
  • Odpowiedz
@Ogau mam trochę do czynienia z cybersec, więc oczywiście nie pochwalam, ale gwarantuje Ci że wszyscy bez względu na opcje tak robią. Niestety w obawie przed własnymi służbami wszyscy wystawiają się obcym. Myślisz, że lizanie jaj Izraelowi bez względu na to co robią wynika z pochodzenia polityków? Otóż nie, sam PiS wysyłał wszystkie dane z podsłuchów opozycji na serwery izraelskie, a skoro takie narzędzia istnieją to założyć trzeba, że nie tylko
  • Odpowiedz
@Ogau możesz lubić lub nie, ale niestety po 2000 roku niewielu zostało ludzi na poziomie w polityce. Serio ciężko mi kogoś normalnego znaleźć w po, konfie czy na lewicy. Obowiązuje selekcja negatywna, a ci którzy chcieli realizować ideały i troszczyć się o wspólnotę Polską, albo już zeszli, albo wycofali się z tego gówna. PiS to w dużej mierze partia dla miernot i sierot PRL-owskich, ale poza pojedynczymi przykładami w innych partiach
  • Odpowiedz
ciężko mi kogoś normalnego znaleźć w po, konfie czy na lewicy

@Chekatomba: dosłownie liderzy PO i Lewicy połykają bez popity większość prawicowych idiotów, a ty nie możesz nikogo znaleźć ( ͡° ͜ʖ ͡°).

Przecież Biejat czy Tusk to zupełnie inna jakość, niż prawicowi populiści. Jak Trzaskowski rozmawiał z Mentzenem to Słabuś nie wiedział co się dzieje od ilości merytorycznych słów. Tak bardzo się zamieszał, że aż
  • Odpowiedz
@disinherited z ciocią Kasią się zgadzam, pisałem o tym. Natomiast co do Tuska i Trzaskowskiego, to właśnie poziomem komunikacyjnym jestem mega zniesmaczony, wg mnie te dwie osoby przewaliły wybory. Tusk jest sprawny w gierkach partyjnych ale jako premier, komunikator czy perswador to dno. To już Kaczyński jest lepszy, bo on przynajmniej mówiąc o czymś odwołuje się często do idei czy własnych poglądów, gdzie Tusk raczej gadka szmatka pod sondaze. Radek to
  • Odpowiedz