Wpis z mikrobloga

@zycie_w_Jezusie: nie wiem, czy bóg istnieje, ale jeżeli tak, to sam fakt, że jednych tworzy pięknymi jak tę dziewczynę, podczas gdy innych czyni szpetnymi przez co cierpią, sprawia że w moich oczach taki bóg jest zwyczejnie okrutny
  • Odpowiedz
@Apocaliptorr: w Biblii jest napisane, że każdy dostanie na tyle ile zniesie.

Po za tym grzech, zło, degradacja jest z wolnej woli aniołów i ludzi.

Teraz po prostu jest wysoka degradacja genów, ludzie ciągle robią źle, więc zbierają na siebie
  • Odpowiedz
@zycie_w_Jezusie Jak to każdy dostanie na tyle ile zniesie ? Dlaczego w takim razie ludzie kończą ze sobą ? Przecież niektórzy nie robią tego przez swoje własne błędy tylko przez to że spotkali ich tak ogromne cierpienie że nie potrafili go znieść. Np choroby psychiczne. Sam jestem chory i nie wiem co ze mną będzie ,boje się że będzie źle,więc czemu Bóg na to pozwala ? Nie rozumiem tego ani trochę
  • Odpowiedz
@Siatkarz17: Masz rację, że moje wyjaśnienie nie jest do końca pełne. Rzuciłem tylko hasłami, więc nie musisz się przejmować.

Temat jest szeroki i złożony, więc krótko spróbuję wyjaśnić. Ale możesz wszystko dopytywać, jestem tylko człowiekiem.

Trzeba zacząć od początku czyli grzechu, wcześniej nie było grzechu i wszystko było idealne, dobre. Ale Szatan, chciał się wywyższyć ponad Boga, popełnił sam grzech, po czym zwiódł Adama i Ewę, którzy mogli nie zgrzeszyć bo Bóg
  • Odpowiedz
@zycie_w_Jezusie Najpierw do tej nieskończoności bez zła trzeba się dostać.A jak ma tam się dostać ktoś kogo nie z jego winy lub z jego winy ale potem tego żałował dotknęło ogromne cierpienie i który odebrał sobie życie (co jest grzechem ciężkim ? Dostał ogromne cierpienie ,nie wytrzymał go dłużej i zabił się ,a w wieczności może być dla niego tylko gorzej bo umarł w grzechu .Ja tu nie widzę dla tego
  • Odpowiedz