Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Parę lat temu dla zabawy na recolucie kupiłem bitcoina, ethereum, xrp. To wszystko trochę urosło. Gdzie warto to wszystko przenieść, chciałbym raczej po trochu sobie dokupować i trzymać przez jeszcze 10 lat a potem sprzedać.
Przenieść to na jakąś giełdę typu #binance, czy może na jakiś "wallet"?
Jestem totalnym laikiem, co robić?
#bitcoin #krypto #kryptowaluty
#binance #revolut #ethereum

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@mirko_anonim jak chcesz trzymac i nie obracac tymi srodkami, to nie trzymaj na gieldzie, tylko na wlasnym portfelu. Z drugiej strony mozesz tez trzymac.na Revolucie po prostu i skorzystac z ich opcji automatycznego dokupowania co pewien czas. Tylko tam sa wysokie prowizje. Do dokupowania mozesz tez skorzystac z Revolut X, tam sa niskie prowizje. Ale za to nie da sie sprzedac do stablecoinow, jedynie do walut fiat (obowiazek podatkowy). No ale
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja to bym dalej trzymał to na Revolucie, szczególnie jak dobrze nie ogarniasz. Kryptowaluty są coraz bardziej legitne i sam Revolut też. To już nie te czasy, że co chwila giełda się zwija. Większe ryzyko, że sam stracisz swoje krypto niż, że Revulut Cię w-----a.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: 10 lat? Nie wiadomo ile będzie istniał Revolut czy jakakolwiek giełda. Zrzucić wszystko na cold wallet. Sprawdź czym jest crypto paperwallet / steel wallet. Tworzysz jedną frazę BIP39 pod klucze btc,eth,sol itd. Warto zapisać też derivation path bo z czasem portfele mogą inaczej importować po frazie.
  • Odpowiedz
@De_Fault: portfel kupuje sie na str producenta, albo samodzielnie wgrywa sie do niego soft.
Jak chesz rylko gromadzić bitcoiny, portfel sprzętowy jest ci potrzebny tylko na chwile, żeby wygenerować adres. Potem tylko pilnujesz seeda, portfel.ci niepotrzebny aż nie będziesz chciał wydać.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim ja cześć z Revolut przeniosłem na Biance a cześć na Revolut X.
Revolut X ma dużo niższe opłaty za kupno i sprzedaż. Jak kupuję za drobne to nie ma nawet żadnej opłaty. Dzisiaj sprawdzałem opłaty za 1000 USD na Revolut X i pokazywało mi 0zl
  • Odpowiedz