Wpis z mikrobloga

@WielkiNos ja wiem, że ludzie się cieszą że się czegoś dorobili. Auta, domy itd. ale potem uczą swoje dzieci dosłownie niczego. Kiecka pewnie warta jak na wesele, a wygląd taki że można tagować prokuratorem...
Nie uczy się umiaru, powściągliwości. No ale jak, jak tego się nie promuje. Eh... Mam nadzieję że to tylko odklejone od rzeczywistości dziewuchy i ich rodzice, co żyją wiadomościami z IG.

Tak to dramat...
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Nie no już nie przesadzaj, ale wyglądają jak 25 latki wybierające się na wesel.

Natomiast to mi przypomina, podobnie odstawione pannice idą do klubów, a na końcu pijany chłop wpada w pułapkę, a potem idzie siedzieć przed sędzią bo jak nie mógł dziecka rozpoznać ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@WielkiNos: Jaka matka pozwala 14-15 córce tak się stroić? Do czego ten świat zmierza? Z jednej strony ścigamy pedo, z drugiej strony pozwalamy by dzieci wyglądały jak hotelowe eskortki, dziewczynki do towarzystwa w men-clubie.

Sądzę, że matki tych dziewczyn są pewne zachwycone, że maja "piękne" córki, jednak nie zauważają, że takimi zachwytami skazują te córki na to, że będą one miały zawyżone standardy, córki będą chciały zawsze tak wyglądać bo
  • Odpowiedz
@ChickenDriver2: To, że to są jeszcze dzieci, co dopiero skończyły PODSTAWÓWKĘ. Jakby nie było opisu, to uznałbyś, że są to już dorosłe maturzyski/studentki.

Nie tyle chodzi mi o stroje, a bardziej o taki dorosły, mocny makijaż, stylizację. To są do cholery dzieci, te dziewczyny dopiero weszły w bycie nastolatkami, a na tym zdjęciu wyglądają jakby właśnie kończyły nastoletnie lata. 14 lat temu (czyli w roku narodzin tych dziewczynek) miałem studniówkę
  • Odpowiedz
@kopilop:

Moim zdaniem przesadzasz. Zdjęcie zdjęciem ale 14 latka i tak wygląda jak 14 latka i zachowuje się jak 14 latka. Nie da się aż tak pomylić. Nie widzę na zdjęciach chęci bycia obiektem seksualnym. Serio. One mają długie, piękne, balowe suknie. Mejkap? Też niech sobie noszą, gdzieś im trzeba pozwolić, jak dorosną i tak będą się malować. Na moim balu gimnazjalnym, gdzie wszyscy mieliśmy miedzy 15 a 16 lat
  • Odpowiedz
@kopilop: o patrz, jesteś jak moja matka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zgadnij z kim mam minimalny kontakt, który został wręcz wybłagany po całkowitym zerwaniu kontaktu na 2 lata.
Tak, mnie też skazano na ostracyzm w szkole.
Ale przynajmniej nie miałam żadnych koleżanek, ani zainteresowania ze strony płci przeciwnej i prześladowców, co poskutkowało r-------ą psychiką i samooceną szorującą po dnie, bo nadal się nie maluję w ogóle.
  • Odpowiedz
@Tyrande: Lepiej ostracyzm społeczny w gimbazie niż g---t w parku, czyż nie? Z resztą bycie wyśmiewanym i odtrącanym przez rówieśników jedynie z powodu braku makijażu, bądź markowych, modnych ciuchów świadczy jedynie o tym, że ów rówieśnicy są pustymi debilami, z którymi i tak nie warto się kontaktować. Kiedyś to zrozumiesz. Świat nie tylko polega na posiadaniu "znajomych" i byciem lubianym
  • Odpowiedz
@kopilop Pedo nie jest zainteresowany 15 latka. A nastoletnie ciąże napewno wywołane są tem ze dziewczyna ubierze się na BAL jak na BAL a nie brakiem edukacji seksualnej. Właśnie taka postawa prowadzi do nastoletnich ciąż, pewnie stwierdzisz też że 15 latka jest za młoda na pełną i rzetelną edukację seksualną bo potem się r----ć będzie xd. P.S S--s w wieku 15 lat nie jest niczym strasznym i jest częstszy niż ci
  • Odpowiedz
@kopilop Tak lepiej siedzieć bezpiecznie w piwnicy. Ostracyzm społeczny z gimbazy dorośli leczą u psychiatrów za grube hajsy, stracone lata przez niedostosowanie społeczne i trudności w nawiązywaniu kontaktów nie do odrobienia.
  • Odpowiedz