Wpis z mikrobloga

#stronywww #internet #serwery #webdev #www

Stworzyłem swoją pierwszą stronę internetową w programie Canva. Czy poleci, ktoś jakiś hosting, który nie kosztuje miliony monet, a będzie się nadawał pod taką stronę?

Dodam, że jestem kompletnym nowicjuszem jeśli chodzi o tworzenie stron, ale to co udało mi się skleić w Canvie spełnia moje wymagania (strona firmowa mojej działalności)

Czy takie rzeczy jak dodanie formularza, dla klientów do kontaktu mogę dodać już po wrzuceniu strony na serwer?

Jeśli ktoś chciałby sobie dorobić parę groszy i w ramach tego wspomóc wykopka, w uruchomieniu jego pierwszej strony www to zapraszam do kontaktu :)
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@adalko95: Canva nie pozwala na eksport projektu strony w postaci kompletnej paczki plików HTML/CSS/JS. Canva to usługa która pozwala w łatwy sposób na budowę strony, jednocześnie uzależnia użytkownika od swojej platformy (vendor lock-in) - zbudowaną u nich stronę, musisz utrzymywać u nich.

Jeżeli chcesz budować stronę to korzystaj z Wordpress / Joomla / Drupal
  • Odpowiedz
@adalko95: Canvy nie wyeksportujesz nigdzie. Jak w zasadzie wyżej napisano ten silnik generatora strony jest bezpośrednio wpleciony w ich serwer i poza nimi nigdzie to nie ruszy. Rozwiązaniem, które choć trochę Canvę przypomina to np. Wordpress z zainstalowanym pluginem Elementor. Co do hostingu to ja osobiście używam hostido.pl i (odpukać) nie narzekam. Na w/w hostingu są też narzędzia do tworzenia stron-wizytówek - może to Tobie wystarczy?
  • Odpowiedz