Aktywne Wpisy

moll +14
Powieje trochę paranoją zapewne, ale szukam #ksiazki dla preppersów, do survivalu czy innego bushcraftu - takiej jak dla debila, totalnie od podstaw, która pozwoli na "przetrwanie" w razie wojny albo innego kataklizmu. Najlepiej jakby było to w formacie, który można zapakować do plecaka ewakuacyjnego po lekturze.
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi
Ktoś? Coś?
Taguję #preppers #bushcraft #survival dla większych zasięgów, pewnie wiecie co warto przeczytać i co się sprawdzi

labla +131

Radiomaster Pocket jest, 30-60 minut dziennie od kilku dni w Liftoff jest. Na początku nie umiałem przejść podstawowego tutoriala latania na wprost z przeszkodami czy nie było mowy o polataniu na mapie "parking podziemny". Teraz już umiem tam polatać, jeszcze się czasami rozbiję, ale panuję nad dronem, nawet podstawowe triki wychodzą.
Pavo 20 Pro z O4 Pro za 1250zł to imo niezła okazja biorąc pod uwagę, że samo O4 Pro wychodzi z 1100-1200zł.
Minus to chińskie o4 pro z gwarancją tam - trzymam kciuki, że nie przyjdzie z wadą :D Do tego ta wysyłka przez PostNL od betafpv, podobno lubiąca się przeciągać - u mnie już tydzień siedzi na magazynie u chińczyka. No ale na aliexpress nie dało się kupić tego zestawu z O4 Pro.
Do tego wlecą google DJI N3, mam jeszcze pewnie ze 2 tygodnie na dostawę, może trafi się gdzieś jakaś promka na nie - te już będą kupione u nas.
Do tego wlecą Tattu R-line 650mah 3s ze 3-4 sztuki na początek.
Ładowarka jest z hobby samolotowego - imax B6AC. Muszę jej dokupić tylko tą płytkę do ładowania równoległego kilku takich samych baterii.
A1/A3 jest od roku, zrobiłem już daaawno temu bo coś tam próbowałem też lotów samolotami czy tanim chińskim dronem eachine ;)
Jaram się niemiłosiernie :D
Trzymajcie kciuki i witam w hobby
Przy okazji zapytam - ktoś może polecić jakiś tani filtr na O4 Pro - nieważne czy jakiś lekki ND czy UV, chodzi o taniość i zabezpieczenie samej soczewki na starcie.
źródło: image
Pobierzźródło: image
PobierzJako pierwszy dron do śmigania pod blokiem czy w parku uważam,
@Pasciba: Popieram temat z tinywhoop, mam BETAFPV Meteor75 Pro (nowsza wersja) polecany właśnie na tym tagu i to jest sprzęt nie do zdarcia, całe śmigła mam zielone od trawy, obiło się dziesiątki razy i dalej lata. Części zamienne są po kilka dolarów, ogólnie całość wyjdzie tanio, szczególnie jak masz kontroler