Wpis z mikrobloga

Zaczynam z #fpv #drony
Radiomaster Pocket jest, 30-60 minut dziennie od kilku dni w Liftoff jest. Na początku nie umiałem przejść podstawowego tutoriala latania na wprost z przeszkodami czy nie było mowy o polataniu na mapie "parking podziemny". Teraz już umiem tam polatać, jeszcze się czasami rozbiję, ale panuję nad dronem, nawet podstawowe triki wychodzą.

Pavo 20 Pro z O4 Pro za 1250zł to imo niezła okazja biorąc pod uwagę, że samo O4 Pro wychodzi z 1100-1200zł.
Minus to chińskie o4 pro z gwarancją tam - trzymam kciuki, że nie przyjdzie z wadą :D Do tego ta wysyłka przez PostNL od betafpv, podobno lubiąca się przeciągać - u mnie już tydzień siedzi na magazynie u chińczyka. No ale na aliexpress nie dało się kupić tego zestawu z O4 Pro.

Do tego wlecą google DJI N3, mam jeszcze pewnie ze 2 tygodnie na dostawę, może trafi się gdzieś jakaś promka na nie - te już będą kupione u nas.

Do tego wlecą Tattu R-line 650mah 3s ze 3-4 sztuki na początek.

Ładowarka jest z hobby samolotowego - imax B6AC. Muszę jej dokupić tylko tą płytkę do ładowania równoległego kilku takich samych baterii.

A1/A3 jest od roku, zrobiłem już daaawno temu bo coś tam próbowałem też lotów samolotami czy tanim chińskim dronem eachine ;)

Jaram się niemiłosiernie :D
Trzymajcie kciuki i witam w hobby

Przy okazji zapytam - ktoś może polecić jakiś tani filtr na O4 Pro - nieważne czy jakiś lekki ND czy UV, chodzi o taniość i zabezpieczenie samej soczewki na starcie.
RianesS - Zaczynam z #fpv #drony
Radiomaster Pocket jest, 30-60 minut dziennie od kil...

źródło: image

Pobierz
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@RianesS: sprawdź sobie baterie z ovonic, są obecnie najtańsze na rynku a lata się na nich super (przynajmniej na 4s oraz 6s). Tattu są super ale drogie, pewnei za jedną baterie dasz coś między 55-65zł. Zakładając scenariusz 55zł, to za 4 baterie dasz 220zł + przesyłka. W Ovonic masz 4 baterie za 40 euro - 170zł + często można urwać u nich zniżki. Magazyn mają w europie, wysyłki są z
  • Odpowiedz
  • 0
@Piesiou: no pewnie, kupię sobie 5" do latania między drzewami pod blokiem ;) Dobra rada mordo - jakbym nie przeczytał połowy internetu i doktoryzował się z dronów to pewnie bym uznał to za cenną radę... Owszem, kupie 5", zapewne GEPRC VAPOR D5 ale może kiedys jako drugi dron do podmieniania sobie O4 Pro i dalszych lotów na świeżym powietrzu.
Jako pierwszy dron do śmigania pod blokiem czy w parku uważam,
  • Odpowiedz
@RianesS: jeśli chodzi o cenę filtrów to najlepiej wychodzą chyba k&f. Co do gps to pamiętaj, że domyślnie pavo20pro go nie wspiera. Będziesz musiał sam go wrzucić.
  • Odpowiedz
@RianesS: Miałem bardzo podobny zestaw na początek, jedyna różnica u mnie była taka, że wziąłem GepRC Cinelog 30v3 z o4pro, ale z uwagi na to, że często u mnie padało to zdecydowałem się jeszcze kupić Mobule na o4 lite. Powiem Ci szczerze, że póki co, więcej zabawy sprawia latanie tinywhoopem. Polecam spróbować latania tinywhoopami, nie trzeba wtedy aż tak przejmować się złą pogodą, bo można latać w domu.
  • Odpowiedz
@RianesS
@Pasciba: Popieram temat z tinywhoop, mam BETAFPV Meteor75 Pro (nowsza wersja) polecany właśnie na tym tagu i to jest sprzęt nie do zdarcia, całe śmigła mam zielone od trawy, obiło się dziesiątki razy i dalej lata. Części zamienne są po kilka dolarów, ogólnie całość wyjdzie tanio, szczególnie jak masz kontroler
  • Odpowiedz