Wpis z mikrobloga

hej komputerowe świry ( ͡º ͜ʖ͡º)

chciałbym zrobić upgrade mojego zlomka i potrzebuje waszej porady.

budżet max1.5k, przydałoby się wymienić grafikę i procka na coś mocniejszego, grafa nie musi być d------a bo i tak gram głównie w cs2 i nic poza tym jednak męczą mnie ciągłe spadki fps 120 i mniej.
Nie wiem tylko czy do tej płyty głównej jest sens wkładać coś nowego czy płytę też wymienić?

aktualny zestaw składany w 2017 #pcmasterrace poniżej (wymieniłem jedynie RAM na 16gb i dodałem 1gb SSD) gram na monitorze 240hz o ile ma to znaczenie xD
pomóżcie proszę bo już za stary jestem i nie ogarniam

#komputery #cs2
tonymakarony - hej komputerowe świry ( ͡º ͜ʖ͡º)

chciałbym zrobić upgrade mojego zlom...

źródło: temp_file3691353078046731732

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tonymakarony: procesor do wymiany, a więc i płyta główna, karta graficzna też, co to za zasilacz z czarnej listy?
serio działałeś na jednej kości pamięci przy kupnie?
kup sobie jakiegoś używanego na olx
  • Odpowiedz
@tonymakarony: Złom bez możliwości upgrade (płyta główna nie obsłuży nowszego procka niż Intel 7XXX), musisz złożyć nowego kompa.
EDIT: No, ale jeśli faktycznie nie masz możliwości kupienia nowego kompa to dołóż jakąś entry lvl kartę pokroju RX 6600 XT/RX 7600 lub RTX 4060/RTX 5060, tak żeby się nie dławiły na takim słabym procku.
EDIT: Teraz widzę, że latają po necie jeszcze ostatki RTX 3060 12 GB, więc można nad tym
  • Odpowiedz
@Elberus: jaki zasilacz z czarnej listy jak to thermaltake xddd

@tonymakarony masz spadki FPS w csie bo procek ledwo zipie, a tam dobry proc potrzebny. Grafa też ssie. Nie wiem kto składał tego kompa ale to jest tragedia jakaś. RAM 2400 i jeszcze w singlu.

Sprzedałbym wszystko oprócz obudowy i dysków i dołożył do tego 1.5k co masz. Za tą kasę już można coś wyrzeźbić.
  • Odpowiedz
@tonymakarony: Szkoda kasy na tego starocia, zbieraj na coś nowego za ~3k, bo tutaj to dosłownie wszystko wypadałoby zmienić, a wymiana procka wiąże się z wymianą płyty i ramu + nie spałbym spokojnie z takim zasilaczem.
  • Odpowiedz
  • 0
@tonymakarony może ratki 0% pozwolą coś rozsądnego wziąć?

Za 4k to już na luzie w Miarę spoko, dlugowiecznego ale oczywiście można to zmiękczyć jak zastosujesz np. stary Ram i dysk

W każdym razie polecam się do pomocy przy nówkach :

#majk3lskladapcty
  • Odpowiedz
  • 0
@Elberus nie, po prostu nie znam się na tyle by ocenić czy jakiś zestaw jest warty ceny:P chyba że wkleje parę linków jak coś wybiorę i najwyżej dajcie znać czy spoko. ale to później
  • Odpowiedz