Wpis z mikrobloga

Elektryk to parszywy zawód, przynajmniej w PL. Wszędzie psioczą że nie ma elektryków. No nie ma bo każdy ucieka za granicę bo w PL nie idzie znaleźć normalnej pracy żeby mieć czas na życie i rodzinę. Gdzie nie zadzwonię to wszędzie pracują od poniedziałku do soboty po 10h albo na zakładach 4 brygadówka po 12h. A co lepsze to w tym samym zakładzie idąc na magazyniera mam 3 zmiany po 8h od poniedziałku do piątku i darmowy transport do pracy, a pieniądze te same. Gdzie odpada mi koszt paliwa 300zł i naprawy samochodu. W DE pracowałem to po 10h ale piątek sobota niedziela wolne. Pieniądze były oczywiście lepsze ale trudno wytrzymać za granicą mając rodzinę. Więc długo nie myśląc zrobiłem sobie uprawnienia UDT na wózki widłowe i z elektryka zostałem magazynierem. Dzięki takiej zmianie mam kiedy dziecko odprowadzić do przedszkola i odebrać. Mam też dużo czasu dla siebie po pracy. Oczywiście szukam cały czas normalnej pracy w zawodzie ale nie ma takiej. #zalesie #elektryka #pracbaza #polska
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Yuri_Yslin: Na takie coś to trzeba mieć zlecenia, jakąś renomę żeby ktoś mnie polecił a pracując 10 lat w DE to prawie nikt mnie nie zna. Myślę założyć Nierejestrowaną Działalność Gospodarczą i robić małe awarie żeby w końcu podłapać taki dom do zrobienia z polecenia.
  • Odpowiedz