Aktywne Wpisy

splinter96 +64
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

HoroLive +11
Wynajmuje mieszkanie ok 3 lata, nagromadziłem tam pełno rzeczy, mam pełno książek, ubrań. Mieszkanie było puste, pokupowałem tam meble, łożko, pralke, lodówke, rolety, karnisze, jakiś dywan. Wszystko praktycznie urządzałem. (wszystko jest moje mam paragony). Właściciel mieszkania ogłosił, że mieszkanie idzie na sprzedaż.
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta
Da się jakoś to zablokować? Co teraz z tymi rzeczami co kupiłem zrobić. Chodzę od rana zdenerwowany nie wiem co robić.
#nieruchomosci #kiciochpyta

Ogólnie lubię psy, miałem kiedyś dobermana, i jeśli kiedyś będę miał warunki i możliwości, to nie wykluczam ponownego posiadania psiaka w dalszej przyszłości. Ale tą rasę uważam za abominację, a ludzie, którzy doprowadzili do stworzenia tej rasy powinni się wstydzić.
W zeszłym tygodniu w jednej z gmin mojej ćwiartki Polski padła informacja, że lata po ulicach niepilnowany (bezpański?) pitbull. Teraz po upewnieniu się, że nikt mi nic nie udowodni, mogę stwierdzić, że zająłem się problemem i już więcej nie będzie postrachem tamtej miejscowości :)
Oczywiście ze względów oczywistych nie powiem w jaki dokładnie sposób się zająłem, ale było to rozwiązanie definitywne.
Jestem zadowolony z siebie, że nie tylko posiadam wspaniałomyślne marzenia, ale także, że mogłem od siebie dołożyć chociaż małą cegiełkę w kierunku ich urzeczywistnienia być może kiedyś.
#psy #psiarze #pitbull #feelsgoodman #dobryuczynek #motywacja #motywacjadnia #chwalesie #c--------------l #zwierzaczki #zwierzeta
To jest rasa dominujaca, agresywna, ktora ma w dodatku olbrzymie instrumenty do wyrzadzania krzywdy.
Jestem w stanie sobie wyobrazic przypadki, ze ktos moze miec takiego psa, ale uwazam, ze w przypadku takiej rasy, obowiazkowe coroczne, albo nawet co polroczne szkolenia, odpowiednie papiery i tez opnie coroczne trenerow psich na tematch zwierzaka.
To uwazam, ze skuteczenie by ograniczylo chec posiadania takiego psiaka
@AdamF_OG załóż zrzutkę na tagu jak będzie trzeba, dołożymy ci się do ewentualnego mandatu jakby co.
Żadnych książek nie potrzebuję - wystarczyło mi parę razy spojrzeć na pitbulle. Jedna z różnic między resztą psów, a pitbullami i pitbullopodobnymi jest taka, że reszta psów przed próbą ugryzienia najczęściej będzie mocno warczeć, i oprócz agresji będą miały w sobie też duży poziom stresu. A
W ciągu ostatniego ćwierćwiecza pitbullowate odpowiadają za co najmniej 90% śmiertelnych ataków na ludzi, a licząc z krzyżowkami pitbullowatych oraz dobrze się przyjrzeć (bo np. niektórzy udają, że pies co ma 3/4 dziadków pitbulli to nie pitbull tylko coś innego) to wychodzi, że 95%.
A nikt mi nie powie,
źródło: image
Pobierzhttps://en.wikipedia.org/wiki/Bull-baiting
https://en.wikipedia.org/wiki/Old_English_Bulldog
Potwierdzeniem moich słów jest to, że już bardzo często parutygodniowe szczeniaki pitbullopodobnych przejawiają zachowania (mocno) agresywne.