Aktywne Wpisy

alittlegosu +343
Walec016 +39
Cała akcja z #latwogang pokazuje, że całe społeczeństwo potrafi się zjednoczyć oprócz tylko jednej grupki. Są nimi wykopki. Jesteście obrzydliwi, gardzę wami. Nie zapraszam do dyskusji.
#latwogang #cancerfighters
#latwogang #cancerfighters

Siemanko,
Tak się w życiu złożyło że zbliżam się do 26lvl, mam już partnerkę z którą planujemy przyszłość (ale bez dzieci!)
Jakiś czas temu rodzice złożyli mi propozycję która wygląda mniej więcej tak:
Opcja A: Dom w bliźniaczej zabudowie.
W tej opcji rodzice budują dom bliźniak z osobnymi wjazdami, garażami, furtkami. Jedyny wkład finansowy jaki poniosę ja, oraz
moja partnerka to sprzęt AGD, ewentualnie meble. Dom będzie parterowy w ksztalcie litery L, natomiast nasza część będzie nieco większa, a między naszą a częścią rodziców będzie garaż, dodatkowo płot lub tuje. Poza tym osobne liczniki wody i prądu, dom budowany i projektowany od podstaw z myślą o komforcie i prywatności dla nas wszystkich. Dostalibyśmy ok. 110m²2 w stanie deweloperskim już ze zrobioną kuchnią,łazienką a wszystko to zgodnie z naszymi zachciankami (materiały, kolory, rozmieszczenie). Nasz wktad finansowy to AGD i jakieś meble, max 60tys. Świetna lokalizacja, bezpiecznie, cicho, spokojnie, blisko do centrum i dużo autobusów.
Opcja B: Mieszkanie dwupokojowe z rynku wtórnego.
Tutaj dostajemy klasyczną klitkę na blokowisku. Najprawdopodobniej nasze 60tys będziemy musieli włożyć w remont/odświeżenie tej dwupokojowej klatki. 40-50m² w mieście powiatowym. Brak parkingu, garażu, sąsiedzi to loteria. Potencjalny dojazd do pracy taki sam jak z opcji A, praktycznie bez różnicy. Lokalizacja to loteria, zależy co się trafi.
Moje przemyślenia
Opcja A dosyć mi się podoba. Moje relacje z rodzicami są całkiem w porządku. Oboje mają jeszcze prawie 10 lat do emerytury, zawsze szanowali nasze plany i prywatność. Sami twierdzą że chcą mieć spokój, chcą żebyśmy żyli własnym życiem a nie ciągle j----i na jakąś nieruchomość. Skończyliśmy słabe studia, dopiero wchodzimy na rynek pracy i nasze zarobki to żenada 3800 na rękę. Ufam moim rodzicom co do nie przekraczania granic.
#pytanie #budowadomu #zwiazki #corobic
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników - dziękujemy! Wspomóż projekt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero